Page 1 of 10 1236 ... LastLast
Results 1 to 10 of 91

Thread: Oscam cacheex=3-Част4

  1. #1
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Oscam cacheex=3-Част4

    А и май всички сме си изключили csp секцията-та има ли някакво развитие?

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by njor View Post
    А и май всички сме си изключили csp секцията-та има ли някакво развитие?
    Какво имаш в предвид, аз съм я активирал и мисля че има полза с 20% ми се повишиха hits.

  3. #3
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Oscam cacheex=3

    Изключих я.При изключена csp оскама работи много по стабилно а загубата не е чак толкова голяма.

  4. #4

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by njor View Post
    Изключих я.При изключена csp оскама работи много по стабилно а загубата не е чак толкова голяма.
    При изключен CSP, загубата е буквално 100%! Без CSP, въпреки, че заявката от клиента се изпълнява от кеша, картата също отговоря с нормален ECM. Така, че ако нямаш секция CSP, цялата гимнастика се обезсмисля. Освен това, Proxy секцията по никакъв начин не влияе на останалите модули в оскам, работи си, както обикновено.

  5. #5
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Oscam cacheex=3

    Това е вярно но напоследък не ми харесваше как работи тъй като аз съм с смесен оскам[един и същ и за клиенти и за кеш].Сега сложих 7711 пуснах отново csp секцията и засега работи.Проблема се проявяваше на една линия на полсат която не е особено стабилна и при вкл.CSP се влошаваше доста.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Днес си прегледах размените, оказа се размените от приемници, не от компютри не ме устройват. Много малък uptime (oscam им се товари и се рестартира) и поради твърде ограниченият хардуер, те не могат да поемат много размени, съответно кеша получаван от тях е малък.
    Хардуера изглежда няма много голямо значение, защото имам пуснат кеш от скъпи и евтини приемници и общо взето картинката е една и съща. Компютрите имат по 100% uptime, докато останалите варират страшно много, а както знаете стабилноста е особенно важна за този тип размяна. Дори съм решил моите бъдещи размени да бъдат само от компютри.

    Сериозна размяна се получава ако направите компютър за кеш сървар и пуснете само една линия към приемника и обратно към сървара, за да гледате и да пращате вашият кеш към него.

  7. #7

    Re: Oscam cacheex=3

    Не само приемниците изнемогват с кеша, голяма час от VPS-тата също издишат. Повечето собственици на виртуални машини, плащат най-ниската такса срещу която получават сървър със съвсем минимални ресурси. Възможностите му не са много по-големи от да речем един Xtrend, да не говорим, че има дори по-слаби VPS от тренда.

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    То май повечето чужденци са така, докато българите сме корави, разчитаме на "сандъците си" в килерите.
    Според мен сравнението с екстренд е пресилено, защото приемниците от този тип имат процесор с не много по-големи възможности от този на рутера ми тл-1043. Това че вървят full hd е единствено благорадение на хардуерното декодиране добавено към въпросните процесори (400 МХz на приемник, не могат да се сравняват с 400 MHz на компютър). Ще дам пример платката RPI е 750 MHz и е с подобен тип процесор, но реално се равнява на 300MHz Pentium 2. За гледане на телевизия от кеш обаче нищо им няма.

  9. #9

    Re: Oscam cacheex=3

    Не е пресилено. Процесора на тренда е двуядрен:
    ......
    400 MHz MIPS Processor-Dual core
    ......

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    Не е пресилено. Процесора на тренда е двуядрен:
    Така е, но дали се равнява на производителност с такъв 400 MHz на компютър. Това че е с такава тактова честота не значи че може да прави изчисления като 400MHz компютър.
    MIPS означава - Million Instructions Per Second но трябва да потърсим по точно сравнение, както това което са направили за RPI
    За качествена размяна на кеш трябва процесор, така се оказва на практика.

Page 1 of 10 1236 ... LastLast

Similar Threads

  1. Oscam cacheex=3 - Част 3
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 76
    Last Post: 14-10-2012, 22:12:47
  2. Oscam cacheex=3 - Част 2
    By galiano in forum Oscam
    Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:09:44
  3. Oscam cacheex=3 - Част 1
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:09:04
  4. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:07:17
  5. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:06:36

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •