Browserkeuzescherm Windows 7 verdwenen: truc Microsoft?

Volgens de Europese Commissie houdt Microsoft zich niet aan de gemaakte afspraak om een browserkeuzescherm te tonen in Windows 7.

Door een fout in service pack 1 van Windows 7 is het browserkeuzescherm verdwenen. Dit is al ruim een jaar het geval. Microsoft geeft dit toe, maar zegt niet eerder hiervan op de hoogte te zijn geweest.

Het is de bedoeling dat bij installatie van Windows een browserkeuzescherm wordt getoond, die de gebruiker de keuze geeft een andere browser als standaard browser te installeren, zodat Internet Explorer van Microsoft niet per definitie de standaard browser wordt.

Internet Explorer minder populair

Ondanks het wegblijven van het browserkeuzescherm bij Windows 7 is het gebruik van Microsofts Internet Explorer enorm gedaald. Zowel Chrome als Firefox zijn in gebruik bij ongeveer een derde van de Europese internetgebruikers. Internet Explorer wordt door ongeveer 28% gebruikt. Dat is 17% minder dan in 2010.

De vraag is nu of Microsoft oprecht niet wist van het verdwijnen van het keuzescherm of dat het bedrijf dit heimelijk heeft verwijderd.

[Via: PCMweb]