Office 2013 niet voor Windows XP en Vista

De nieuwste suite van Microsoft zal niet werken onder Windows XP en Vista, zo heeft Microsoft bevestigd. Hierdoor wordt ruim de helft van de huidige Windows-pcs buitengesloten.Vista of XP zal geen ondersteuning bieden voor de nieuwe Office. Gebruikers van deze besturingssystemen zullen niet verder kunnen gaan dan Office 2010, de suite die ongeveer zeven maanden gelanceerd is na Windows 7.

Helft Windows-pcs niet compatibel

Het overslaan van de twee oudere besturingssystemen betekent dat meer dan de helft van alle Windows-computers 54,6%, om precies te zijn wordt uitgesloten van de upgrade, volgens de webstatistieken van Net Applications.

Windows 7 heeft nog geen meerderheid verworven binnen de Windows-tak. In juni bleek 45,1% van de Windows-computers die online gaan een Windows 7-pc te zijn. Windows 8 is nog niet vrijgegeven, alleen als preview.

XP

Microsoft stopt in april 2014 met het aanbieden van veiligheidsupdates voor het 11-jaar oude besturingssysteem Windows XP. XP-gebruikers kunnen eind oktober wel upgraden naar Windows 8, ervan uitgaande dat hun hardware in aanmerking komt.[Via: Computerworld]