Internetverslaving ook tijdens vakantie

Een goede mobiele internetdekking is bij meer dan een derde van de Europese vakantiegangers een bepalende factor bij de keuze van hun bestemming. 86 Procent van de vakantiegangers verwacht dat het hotel over een draadloos netwerk beschikt om hun ‘internetverslaving’ te voeden. Dat blijkt uit onderzoek onder Europese vakantiegangers.

Een smartphone is het meest populaire apparaat voor vakantiegangers geworden, 91 procent van de respondenten neemt er een mee op vakantie. Dit wordt op de voet gevolgd door laptops en netbooks (49 procent) en tablets (42 procent). Iemand die zeker ‘wat’ elektronica meeneemt op reis is Apple-oprichter Steve Wozniak. Hij beweert dat zijn rugtas ongeveer 11 kilogram weegt.

E-mail, sociale media en Olympische Spelen

Ongeveer 95 procent van de respondenten geeft toe dat ze hun mobiele apparaten meenemen op vakantie en dat ze deze zowel voor werk als privé gebruiken. De voornaamste reden daarvoor is toegang tot persoonlijke e-mail, toegang tot zakelijke e-mail en het gebruik van sociale media.

Ongeveer een derde (32 procent) geeft aan dat hij of zij van plan is om uitzendingen van de Olympische Spelen tijdens hun vakantie te bekijken via streams op mobiele apparaten.

Workaholics

Meer dan de helft (56 procent) van de respondenten gaf aan dat ze hun mobiele apparaat gebruiken voor zakelijke doeleinden (e-mail of het downloaden van werkdocumenten). Dit is een stijging van 48 procent ten opzichte van vorig jaar.

Zorg over roamingkosten en wifi

Meer dan een derde (37 procent) van de respondenten geeft aan dat een goede mobiele internetdekking bepalend is voor de keuze van hun bestemming. Verder verwacht 86 procent van de mensen dat hotels gratis wifi-toegang aanbieden. Na hoge roamingkosten is het ontbreken van wifi de belangrijkste zorg over internettoegang vanuit het buitenland.

Deze bevindingen komen voort uit onderzoek uitgevoerd door netwerkspecialist Brocade onder 500 Europese vakantiegangers (juni 2012).

Bijbehorende infographic op Pinterest.
http://pinterest.com/pin/115756652892920623/