Hackers kraken databases bij internetbedrijf Proserve

De databases van internetdiensterverlener Proserve zijn door een hacker gekopieerd. Een andere hacker ontdekte de inbraak en meldde dit aan het bedrijf. Het zou gaan om gegevens van 800.000 mensen.

Nu.nl en het Genootschap van Hackende Huisvrouwen hebben Proserve op de hoogte gebracht van een hack waarbij een aantal databases is gekopieerd. Proserve biedt zakelijke internetdiensten en beheert databases van een aantal grote bedrijven.

Grote databases gekopieerd
Woordvoerder Sandra Ottens van Proserve laat Webwereld weten dat Proserve nog niet weet wanneer de databases zijn gekopieerd en wat er precies is gestolen. "We weten dát er databases gekopieerd zijn, maar we kijken daar uiteraard niet in om te zien wat er ontvreemd is. Dat zijn gegevens van klanten en daar blijven wij uit."

Nu.nl meldt dat er gegevens van 800.000 mensen zijn gestolen door de hackende partij. Er zijn volgens de tipgever van Nu.nl, een hackster van "het Genootschap van Hackende Huisvrouwen" gaat het om grote databases met onder meer gegevens van Q-Music, Stedin en diverse webwinkels. Proserve heeft inmiddels aangifte gedaan van de hack.

Zelf op onderzoek
"De hack blijkt uit een analyse van het Genootschap van Hackende Huisvrouwen die zelf op onderzoek zijn geweest", aldus de woordvoerder. "We hebben geverifieerd dat er helaas is ingebroken en hebben maatregelen getroffen om de beveiliging aan te scherpen."

Forensisch onderzoek moet verder uitwijzen wat er precies is gebeurd. Als er hackers aan het werk zijn geweest, is het volgens Proserve moeilijk in te schatten wat er precies aan de hand is. Daarom heeft de onderneming een externe partij ingeschakeld om onderzoek te doen.