Wereldrecord radiomaken opnieuw verbroken

Vlaamse radiodeejay Peter van de Veire is na amper een maand zijn Guinness World Record alweer kwijt. De Amerikaanse radiodeejay Tom Berg presteerde het namelijk om maar liefst 187 uur lang achter de microfoon te kruipen, twee uur langer dan Van de Veire.

Terwijl MNM-ochtenddeejay Peter van de Veire deze week de bevestiging kreeg van Guinness dat zijn record “longest Radio-DJ marathon” officieel is goedgekeurd, kreeg hij ook gelijk de mededeling dat hij er waarschijnlijk niet lang van kan genieten.


Vorige week maandag 9 juli startte Tom Berg (foto), ochtenddeejay van de popzender K 99.3 (WKVI) in Knox Indiana, zijn poging om het record te verbreken. Afgelopen dinsdag kwam hier na 187 uur einde aan. In een bomvolle studio verbrak hij het record van Van de Veire met twee uur.


"Kanker ga ik niet genezen en een Pulitzerprijs zal ik ook niet winnen, dit is het beste wat ik kan bereiken," zo sprak Berg zichzelf moet in.


De deejay dacht dat het makkelijk zou zijn, maar vergiste zich. "Ik heb hallucinaties gehad die je enkel aan slaaptekort kan toeschrijven. Ik heb mijn grenzen verkend, zowel mentaal als fysiek. Soms was het wel beangstigend." Na de marathon liet hij weten dat hij zich ‘voldaan’ voelde. [RS/Radio.NL]