Glamourgays en nerds in nieuwe tv-show Oh Oh Europa


Na Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol, komt RTL 5 nu met Oh Oh Europa. Hierin is te zien hoe jongeren op busreis gaan door Europa, terwijl zij hun minst leuke reisgenoten naar huis sturen. Dat heeft het tv-station donderdag laten weten. Het format van Oh Oh Europa is simpel. “Eén bus, zeven markante duo’s en een joviale reisleider zijn de ingrediënten voor deze elf weken durende vakantie die start in Nederland en eindigt in Zuid-Europa“, legt een woordvoerster van de zender uit.

De koppels zijn heel verschillend. “Van glamourgays tot een slimme übernerdy-tweeling; van sexy GoGo-danseressen tot kapster; van twee verwende zusjes, tot jonge players en Bourgondiërs uut Twente. Hoe anders ze ook allemaal zijn, ze zijn met elkaar op vakantie en moeten er dus samen iets van maken.”

De duo’s mogen elke dag kenbaar maken welk ander duo zij het minst leuk vinden. “Het duo dat op vrijdag de meeste stemmen heeft, moet de bus én het programma per direct verlaten. Op maandag voegt een vers duo zich bij de bestaande groep.”

Op de eindbestemming is de laatste stemronde. “Het winnende koppel krijgt behalve de eer én de vakantie van hun leven, de hoofdprijs van 25.000 euro.”

Oh Oh Europa is vanaf 27 augustus elke werkdag om 20.00 uur te zien. De productie is in handen van RTL Productions.