Grachtenfestival bij de NTR op radio en tv

De NTR doet dit jaar verslag van Het Grachtenfestival 2012, hét klassieke muziek festival op bijzondere locaties op en aan het water in de binnenstad van Amsterdam. Het Grachtenfestival is te zien op televisie in twee afleveringen van NTR Podium op Nederland 2 en te horen in dagelijkse radio-uitzendingen van Podium op Radio 4.

12 augustus, 13.00 uur, Ned 2
NTR Podium zendt de hoogtepunten van het Grachtenfestival 2011 uit. Te zien zijn saxofonist Ties Mellema, violiste Lisa Jacobs, het duo Bosgraaf en Elias en sopraan Judith van Wanroij. Zij treden op met het Amstel Quartet, pianiste Ksenia Kousmenko, danser Besim Hoti, en dansers van het Internationaal Danstheater.


19 augustus, 13.00 uur, Ned 2
NTR Podium zendt LIVE uit vanaf het Grachtenfestival op het ponton voor het Compagnietheater met optredens van o.a. mezzosopraan Karin Strobos, Kobra, het J.O.N.G. ensemble en Slagwerkduo. Ook is een optreden te zien van een ‘instant’ koor o.l.v. componist Merlijn Twaalfhoven.


Radio 4
Het Radio4 programma Podium verslaat dagelijks vanuit Het Compagnietheater het Grachtenfestival. Onder de titel EarBites ontvangt presentator Hans Haffmans van zaterdag 11 tot en met zaterdag 18 augustus musici die tijdens deze festivaleditie optreden. Haffmans loodst de luisteraar door het festivalprogramma heen met korte interviews en veel live muziek. [Radio.NL]