Jeugdjournaal-eindredacteur wordt presentator

Joris Marseille (32) is met ingang van september het nieuwe gezicht van het NOS Jeugdjournaal. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt. Marseille komt uit de eigen NOS-stal. Hij werkt sinds 2004 op de redactie van de nieuwsrubriek, sinds een half jaar als eindredacteur. “Dat ik nu ‘smoel’ mag geven aan dat programma én tegelijk eindredactie mag doen – het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar ik vind het onwijs gaaf. Het Jeugdjournaal staat als een huis“, zo vertelt hij.

Marseille is de opvolger van Pepijn Crone die onlangs overstapte naar het RTL Nieuws. “Ik vind het te gek dat ik na al die jaren op de redactie nu één van de gezichten van het NOS Jeugdjournaal word. We maken een prachtig programma en het is belangrijk dat we er zijn:, vertelt hij.

Ronald Bartlema, chef van het Jeugdjournaal, is blij met de benoeming. “Joris heeft zich bij Jeugd ontwikkeld tot een allround journalist. Het mooie aan Joris vind ik dat hij de passie waarmee hij bij dit programma begon, geen moment is kwijtgeraakt. Een kritische maker met hart voor het programma en gevoel voor de doelgroep.”

Het NOS Jeugdjournaal presentatieteam bestaat verder uit Milouska Meulens, Roos Moggré, Tamara Seur en Siham Raijoul.