's Werelds grootste motorcrossspektakel gaat weer van start in de Achterhoek. Vrijdag, zaterdag en zondag vindt in Lichtenvoorde de zestiende editie van de Zwarte Cross plaats. Dit jaar zorgen onder meer Bertolf, Racoon en Di-rect voor muzikale afwisseling tussen het motorgeweld. Omroep Gelderland en TV Oost besteden veel aandacht aan de Zwarte Cross.

Ook Normaal, Within Temptation en Kaiser Chiefs zijn van de partij tijdens Zwarte Cross. Naast muziek, crossraces en motorstunts kent het festival ook een theaterprogramma. Daarvoor zijn onder anderen Leo Blokhuis, Gerda Havertong en Ronald Giphart gestrikt.


Carrie ten Napel van TV Oost loopt over het festivalterrein en neemt de kijker mee voor, achter en boven de schermen van de Zwarte Cross.


Beide omroepen zullen ook een ruime samenvatting laten te zien van de spectaculaire motorcross, waarbij brommers, zwaargewichten en zelfrijdende caravans over de baan schieten. Serieuze motorsport met echte wereldkampioenen wordt afgewisseld met bizarre klassen waar het helemaal niet om het winnen gaat, zoals de nieuwe 'Muzikantenklasse' en 'Maritieme Klasse'.


De Zwarte Cross trok vorig jaar 152 duizend bezoekers, een record. Nooit eerder bezochten zo veel mensen het festival, dat zonder noemenswaardige incidenten verliep. Naast Omroep Gelderland en TV Oost zullen ook diverse landelijke omroepen aandacht besteden aan het evenement, waaronder 3FM. [Radio.NL]