Vodafone heeft in het afgelopen kwartaal zijn omzet zien dalen. Dat komt vooral door de grote storing in het netwerk in april. Ter compensatie bood Vodafone klanten nadien vier gratis beldagen aan.

Telecombedrijf Vodafone heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 1,5 procent geďncasseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit het kwartaalcijferoverzicht waar Vodafone vandaag mee naar buiten kwam. Volgens het telecombedrijf daalde de omzet doordat klanten in de maand mei 4 dagen gratis mochten bellen en sms'en.
Brand in netwerkcentrale

Het gratis bellen was een tegemoetkoming van Vodafone aan zijn klanten die begin april hinder ondervonden van een grote netwerkstoring. Die storing begon met een brand in een middelgrote netwerkcentrale in Rotterdam, waarna het netwerk in Zuid-Holland grotendeels plat kwam te liggen en lange tijd nauwelijks of niet kon worden gebeld.

De brand was vrij snel onder controle, maar het netwerk lag tot ver in het paasweekend plat. Waar eerst alleen klanten in de regio Rotterdam en Den Haag hinder ondervonden, raakte het belverkeer door de overbelasting van het netwerk in heel Nederland verstoord.
Groei mobiel datagebruik door tablets

Ondanks een groei van het aantal klanten, laten de nieuwe cijfers van Vodafone een afname van 50 miljoen belminuten zien ten opzichte van het jaar daarvoor. Het dataverkeer is daarentegen toegenomen met bijna 35 procent. Het datagebruik van tablets is zelfs met meer dan 300 procent gestegen.

Vodafone boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 469 miljoen euro. Van de 17.000 nieuwe klanten is volgens Vodafone 35,4 procent prepaid klant. De gemiddelde omzet per prepaid gebruiker daalde flink: van 7,70 euro naar 7,00 euro. Voor de vaste abonnee geldt een daling van 41,20 euro naar 41,00 euro.