Microsoft heeft zijn excuses aangeboden voor het stiekem plaatsen van een pikante hexadecimale string in een stuk code dat de Linux-kernel met Hyper V verbindt. De code leest als 'big boobs'.

Microsoft gaat door het stof nadat ontdekt is dat het bedrijf de string 0xB16B00B5 heeft geplaatst in een stuk code dat Hyper V, het virtualisatieplatform van Microsoft, moet verbinden met de Linux-kernel. B16B00B5 leest als 'big boobs'. Het bedrijf spreekt van een "aanstootgevende string" en heeft een patch uitgebracht om het "probleem" op te lossen.
Verontwaardiging en hilariteit

Volgens The Register is de betreffende hexadecimaal al in mei 2011 gevonden. De discussie kwam opnieuw en heviger tot leven op 13 juli, toen een forumdiscussie op de Linux Kernel Mailing List een post opleverde van een van de forumleden waarin de string ter sprake kwam.

Dat leidde uiteindelijk wereldwijd tot een mix van hilariteit en verontwaardiging, waarna Microsoft niets anders kon doen dan nederig schuld bekennen en de boel oplossen.
Eerder al x0xB00B135

Overigens blijkt dit grapje van een Microsoftmedewerker geen uitzondering. Volgens Linux-blogger Matthew Garrett was in een eerdere versie van deze supportsoftware de hexadecimale string 0x0B00B135 opgenomen, wat leest als 'boobies'. Dat is eruit gehaald bij de verwijdering van de ondersteuning voor Xen uit het programma.