13Th Street en Syfy weg bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen


Nadat CanalDigitaal en TV Vlaanderen enkele weken geleden al lieten doorschemeren dat er de mogelijkheid is dat de tv-zenders 13Th Street en Syfy Universal uit het zenderaanbod zouden verdwijnen, is er nu zekerheid.

Beide tv-zenders maken vanaf 15 augustus geen onderdeel van de zenderpakketten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen uit. Dat heeft TV Vlaanderen haar abonnees in een nieuwsbrief laten weten. Onderhandelingen tussen M7 Group S.A en Universal Networks Benelux hebben niet tot een nieuwe distributieovereenkomst geleid. M7 Group S.A is eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. 13Th Street en Syfy Universal vallen samen met de tv-zenders Style en E! Entertainment onder de vlag van Universal Networks Benelux dat eigendom van het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast is.

Disney Channel als vervanging
Abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen konden in de afgelopen weken via een internetpoll hun voorkeur voor vervangende tv-zenders bekend maken. TV Vlaanderen bericht dat Disney Channel volgende maand als vervanging in het zenderaanbod wordt opgenomen. Meer bijzonderheden maakt de Vlaamse tv-aanbieder binnenkort aan haar abonnees bekend. CanalDigitaal heeft richting abonnees nog geen communicatie over de vervanging van 13Th Street en Syfy Universal gevoerd. Het is vrijwel zeker dat ook Disney Channel ook bij CanalDigitaal aan het zenderaanbod wordt toegevoegd. Dit omdat CanalDigitaal en TV Vlaanderen veel tv-kanalen die door M7 Group S.A via de satelliet worden uitgezonden delen.


Geen tweede vervangende zender?
Ondanks dat 13Th Street en Syfy Universal beiden op 15 augustus van de Astra3-satelliet bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen gaan verdwijnen, heeft TV Vlaanderen slechts n vervangende tv-zender bekend gemaakt. De kans is dus reel dat er slechts n vervangend tv-kanaal bij TV Vlaanderen terugkeert. Mogelijk dat het tweede vrij te komen uitzendslot voor een tv-zender gebruikt wordt die alleen bij CanalDigitaal aangeboden mag worden. Zo maakte betaalzender Sport1 enkele maanden geleden bekend dat men in het derde kwartaal van 2012 met het nieuwe tv-kanaal Sport1 Voetbal gaat starten. Sport1 mag om uitzendrechten technische redenen door M7 Group S.A alleen bij CanalDigitaal aangeboden worden.


Geschreven door: Jarco Kriek