Henny Vrienten trapt nieuw seizoen Zomergasten af


Henny Vrienten – onder meer bekend als zanger van de legendarische Nederlandse popgroep Doe Maar – trapt op zondag 22 juli een nieuw seizoen van het VPRO-programma Zomergasten af.

De trouwe kijkers van Zomergasten gaan ook kennismaken met een nieuwe presentator. De Belg Jan Leyers neemt dit seizoen deze taak voor zijn rekening. Zomergasten is de komende weken elke zondagavond vanaf 20.15 uur op Nederland 2 te bekijken. Aansluitend wordt om 23.20 uur de keuzefilm van de Zomergast uitgezonden. De keuze van Henny Vrienten is op de film La Guerre du Feu gevallen.

Vrienten geeft zich bloot
In zijn Zomergastenavond laat Henny Vrienten fragmenten zien die te maken hebben met zijn filmliefde, (pop)muziek, cowboys en poëzie. Hij stelt zichzelf de vraag of de openingsscène van Once Upon a Time in the West nu daadwerkelijk opera is. Hij verklaart zijn gevoel voor het maken van filmmuziek met een fragment uit de film Oh Mein Papa (1954) met een zestienjarige Romy Schneider. Rock and roll en bekvechten zijn vertegenwoordigd met Chuck Berry en Keith Richards in Hail! Hail! Rock and Roll, terwijl intense stilte wordt gevoeld bij de Kartuizer monniken in de documentaire Into Great Silence.


Geschreven door: Jarco Kriek