The Saint in London
13:00 - 14:10 op BBC2
Actie (1939) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (319 stemmen)
Met George Sanders, Sally Gray, David Burns e.aThe Saint keert opnieuw terug naar Londen, waar hij door een vriend tips krijgt over een mysterie, waarbij ene Bruno Lang betrokken zou zijn. Met de hulp van zijn partner en de jonge Penny Parker stuit hij op een kwaadaardig plan waarbij een miljoen pond op het spel staat.


The Saint in Palm Springs
14:10 - 15:15 op BBC2
Drama (1941) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (214 stemmen)
Met George Sanders, Wendy Barrie, Paul Guilfoyle e.aVanuit Engeland moet een verzameling postzegels ter waarde van $200.000 in Palm Springs in de Verenigde Staten bezorgd worden. Elna Johnson, de jonge erfgename van deze verzameling, vraagt aan de privé-detective Simon ‘The Saint’ Templar om bescherming van haar en de postzegelverzameling tijdens de reis naar Palm Springs. The Saint krijgt al snel te maken met dieven, een poging tot ontvoering van Elna en drie moorden.


Pathfinder
20:30 - 22:30 op RTL7
Actie (2007) uit Canada
IMDB-rating: 5.2 (12632 stemmen)
Met Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means e.aEen Viking jongen wordt achtergelaten bij een vijandelijke stam Amerikaanse Indianen die hem uiteindelijk opnemen en opvoeden. Als de Vikingen 15 jaar later terugkomen en een barbaarse aanval uitvoeren op de stam met Indianen en de vrouw van wie hij houdt, begint voor hem een persoonlijke oorlog om de Vikingen te stoppen. Pathfinder is een ijzingwekkende actiefilm vol met intense gevechtsscènes die voor bloedstollende spanning zorgen!


Paycheck
20:30 - 22:50 op SBS6
Sci-Fi (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (27501 stemmen)
Met Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman e.aEen ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit.


In the Mix
20:30 - 22:30 op RTL8
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 2.3 (4522 stemmen)
Met Usher Raymond, Chazz Palminteri, Emmanuelle Chriqui e.aIn de film zien we hoe Darrel Williams in de huid kruipt van een hulpje van de maffia, dat moet instaan voor de bescherming van de dochter van de maffiabaas. Maar niemand weet dat Darrel Williams en de dochter heimelijk smoorverliefd worden op elkaar.


Valhalla Rising
22:30 - 00:20 op RTL7
Actie (2009) uit Denemarken
IMDB-rating: 5.9 (18028 stemmen)
Met Mads Mikkelsen, Gary Lewis, Jamie Sives e.aDe slaaf One-Eye ontsnapt van zijn Schotse overheersers en vermoordt hen gruwelijk, voordat hij zich aansluit bij een groep Christenen die Jeruzalem willen heroveren. De reis gaat gepaard met aanvallen van onzichtbare strijders waarbij velen sterven.


Coup de t?
23:55 - 01:35 op TV5
Komedie (1979) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (627 stemmen)
Met Patrick Dewaere, France Dougnac, Dorothée Jemma e.aDe asociale François Perrin wordt weggestuurd uit het lokale voetbalteam en vervolgens uit de fabriek waar hij werkt. Beide worden door dezelfde man geleid: Sivardière. Als hij gevangen zit voor een verkrachting waar hij niets mee te maken heeft, wordt Perrin plotseling bevrijd: hij is nodig voor een wedstrijd...


Women of Valor
01:10 - 02:50 op BBC1
Drama (1986) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (78 stemmen)
Met Susan Sarandon, Kristy McNichol, Alberta Watson e.aTijdens WO II wordt een groep Amerikaanse verpleegsters in Bataan gevangengenomen door de Japanners. Ze worden bruut behandeld, onder het wakende oog van een Japanse kapitein die ervan uitgaat dat je beter kunt sneuvelen dan krijgsgevangene worden. Toch heeft hij een zekere bewondering voor de kloeke en moedige Sarandon, en hij geeft haar de leiding over de werkzaamheden van de vrouwen.