Op korte termijn zal vanuit net Nederlandse Harlingen, via het enige nog actieve zendschip ter wereld de ‘Jenni Baynton’ Radio Marina 1485AM haar etheruitzendingen starten. Mits de juiste ontvanger en als je niet te ver in het binnenland woont, ook te beluisteren in Vlaanderen.

Radio Marina zegt het zeezendergevoel van weleer opnieuw bij de luisteraar te willen terugbrengen. Dat doen ze met de slogan: “Het baken van je radio!”

Marina is uiteraard op de eerste plaats een regionale gouwe ouwe zender voor Noord Nederland. Te beluisteren via de AM-frequentie 1485 of desgewenst, zoals men vroeger ook wel zei; "202 meter in de middengolf.”Het format bestaat uit muziek en informatie uit de glorietijd van de zeezenders: de jaren 60 tot en me 90. Daarmee wil men een waardig alternatief bieden voor de volwassen luisteraar die de ‘best-of’ cd-verzamelboxen die in hoge rotatie op diverse radiostations afgespeeld worden beu is.

Achter de schermen wordt momenteel nog keihard gewerkt door zowel de technici aan boord van het radiozendschip, als de directie, programmaleiding en DJ’s.

De programmering is zo goed als rond… Al zijn er nog een aantal lege tijdsloten. Daarom is men nog zoek naar enkele ‘oud-gedienden’ die bij zeezenders hebben gewerkt in de roerige jaren 60, 70 en/of 80.

Heb jij een verleden met radio vanaf zee en wil je misschien wel weer iets betekenen of ondernemen op radiogebied? Of wellicht eens te gast zijn bij radiospecials op Marina om herinneringen op te halen uit die fantastische “zeebenentijd”?

Laat het weten aan de programmaleiding via: ton@radiomarina.nl . Ook medewerkers van weleer die bij Radio 10, Holland FM, Radio Noordzee Nationaal, Radio Gooiland/Okay FM/192 werkten, zijn van harte uitgenodigd om te reageren.