Het lijkt er sterk op dat Apple gestopt is met de ontwikkeling van browser Safari voor Windows. De Nederlandse pagina waar eerst de browser voor Windows gedownload kon worden, geeft een melding 'De pagina die je zoekt, is helaas niet gevonden'...

Wie even verder zoekt, komt uiteindelijk op een Engelse pagina met meer informatie over de browser uit maar ook hier is er geen mogelijkheid om de browser te downloaden. Onderaan staat wel dat de laatste versie standaard aanwezig is in het gisteren uitgebrachte Mountain Lion.

Alles wijst er dus op dat Apple nu gestopt is met de ontwikkeling van de browser, die alweer bestaat sinds 2008. Heleml zeker is dit nog niet: het bedrijf heeft namelijk zelf op het moment van schrijven nog geen mededeling hierover naar buiten gebracht.

Safari toch downloaden

Hoewel de downloadpagina offline is gehaald kan de pagina die in beeld komt na het downloaden nog wel geopend worden al gaat hier wel het nodige mis qua opmaak. De laatste versie van de browser was versie 5.1.7. Na enig speurwerk blijkt er nog wel een mogelijkheid te bestaan om deze versie te downloaden, en wel via deze pagina. De versie is voor Windows XP en - ja, je leest het goed - Vista.

Via: WebSonic.