SBS 6 met twee spelshows in vooravond

De vooravond van SBS 6 gaat volledig op de schop. Twee dagelijks spelshows moeten ervoor zorgen dat meer mensen aan het begin van de avond op het station inschakelen: The Price is Right en De Gemene Deler. Dat heeft het station bekendgemaakt. The Price is Right wordt gepresenteerd door Eddy Zoëy en zal dagelijks om 18.30 uur, direct na Huizenjacht, te zien zijn. Na Shownieuws en Hart van Nederland, volgt om 20.00 uur de dagelijkse spelshow De Gemene Deler.

The Price is Right is wereldwijd een van de bekendste en langstlopende spelshows in de geschiedenis van televisie, waarbij alles draait om het raden van prijzen. “De in 1956 in Amerika gestarte spelshow is tot op de dag van vandaag nog steeds met succes in veel landen te zien. En vanaf dit najaar iedere werkdag bij SBS 6!”, aldus de zender.

De Gemene Deler is een up tempo kennisquiz met een twist. “Het lijkt in eerste instantie een normale multiple choice quiz, maar niets is minder waar. De kandidaten spelen namelijk niet alleen tegen elkaar, maar ook met elkaar: elk antwoord moet unaniem worden gegeven.”

“Dat betekent dat de kandidaten volledig afhankelijk zijn van elkaar. En dat alles onder extreme tijdsdruk, want elke seconde telt!“, legt SBS uit.