BBC HD en BBC Three in basispakket Ziggo


Gedurende de Olympische Spelen zijn de BBC-kanalen BBC HD en BBC Three door iedere Ziggo-abonnee te bekijken. Dat heeft een woordvoerder van Ziggo bekend gemaakt.

Deze BBC-kanalen worden al langere tijd door Ziggo aan klanten aangeboden maar maken onderdeel van aanvullende zenderpakketten uit. Omdat BBC HD en BBC Three een belangrijk onderdeel van de verslaggeving van de Olympische Spelen door de BBC uitmaken, plaatst Ziggo deze gedurende de Olympische Spelen in het basispakket. Dit basispakket noemt Ziggo TV Standaard.

Ook Olympische Spelen in 3D
Op BBC HD is de verslaggeving van de Olympische Spelen die BBC op BBC Three uitzend in HD-kwaliteit te bekijken. Tevens worden op BBC HD enkele onderdelen van de Olympische Spelen live in 3D uitgezonden. Het gaat hier om de 100 meter sprint voor mannen en de openings- en sluitingsceremonie. Elke dag is ook een samenvatting van Olympische sportwedstrijden in 3D te bekijken.


BBC One
Naast BBC Three en BBC HD gebruikt BBC ook BBC One en de HD-simulcast BBC One HD voor het uitzenden van de Olympische Spelen. BBC One is in SD-variant in het TV Standaard pakket en dus voor iedere abonnee bij Ziggo beschikbaar. BBC One HD wordt door Ziggo niet doorgegeven.
Geschreven door: Jarco Kriek