De succesvolle Amerikaanse tv-serie Games of Thrones wordt vanaf 2 september op familiezender RTL 4 uitgezonden. RTL Nederland kocht eerder dit jaar de uitzendrechten van deze serie.

Het gaat hier om de uitzendrechten voor het open televisienet. Games of Thrones is in Nederland al via het betaalkanaal HBO dat ook de opdrachtgever van de tv-serie is te bekijken. Internetsite Mediacourant meldt dat het eerste seizoen van Games of Thrones vanaf 2 september elke zondagavond vanaf 22.00 uur te zien is. Daarmee loopt RTL twee seizoen met betaalzender HBO achter. In het tweede seizoen speelt de Nederlandse actrice Carice van Houten een hoofdrol.
RTL 4 opvallende keuze
Dat Games of Thrones op familiezender RTL 4 wordt uitgezonden is een opvallende keuze. De serie speelt zich in de middeleeuwen af. Geweld en seks zijn belangrijke en terugkerende onderdelen van de tv-serie. Kijkwijzer geeft hierdoor het advies alleen personen van 16 jaar en oudere naar Games of Thrones te laten kijken.

Meest gedownload
Games of Thrones is de meest illegaal gedownloade en bekeken tv-serie van de wereld. Elke aflevering van het tweede seizoen was binnen 48 uur op de Nederlandse betaalzender HBO te bekijken. Wie geen abonnement op deze zender had, kon binnen 24 uur deze aflevering inclusief Nederlandse ondertiteling al via internet downloaden.