Twee weken marathonuitzending op Radio 1 en Ned1

De Olympische Spelen in Londen zijn van vrijdag 27 juli tot en met zondag 12 augustus in één grote marathonuitzending van ruim twee weken te zien. Van ’s morgens zeven uur tot middernacht zijn tijdens de Zomerspelen letterlijk alle Olympische sporten van A(tletiek) tot Z(wemmen) te volgen bij de NOS via de ‘Olympische’ zender Nederland 1 en Radio 1.

Live sport is met bijna twaalf uur per dag het hart van de televisieprogrammering. Daarbij komen de omlijstende programma’s: achttien edities van NOS Studio Sportzomer plus dagelijks het ontbijtprogramma Goodmorning London en aan het begin van de avond London Today.


Nieuw programma op primetime
Nieuw tijdens de aankomende Olympische Spelen is het NOSprogramma 'London Live', dat dagelijks op primetime op Nederland 1 (20.15 uur) te zien is. London Live komt rechtstreeks vanuit het Olympic Park. Op het menu staat veel (live) sport, in combinatie met ‘puntige’ duiding van, afwisselend, de Olympische medaillewinnaars Ellen van Langen, Inge de Bruijn en Johan Kenkhuis.


Ook Patrick van Balkom, voormalig Nederlands kampioen sprint en in 2004 zelf Olympia-ganger, voegt zich bij dit gezelschap. Ook is er veel oog voor de prestaties van de Nederlandse sporters. De presentatie is de eerste tien dagen in handen van Henry Schut, daarna neemt Toine van Peperstraten het over. De studio van de NOS op het Olympic Park kijkt uit op het Olympisch stadion en het zwembad.


Radio 1
De luisteraars van de muzie- en nieuwszender Radio 1 worden ook tijdens de Spelen bediend met de Radio 1 Sportzomer, een gezamenlijk project van alle publieke omroepen. Waar Radio 1 Sportzomer tijdens het EK voetbal en de Tour de France nog vanuit Hilversum werd uitgezonden, verhuist het programma tijdens de Spelen naar het Holland Heineken House in Londen.


NIEUW: NOS verzorgt Olympische registratie van drie sporten
De televisie-organisatie van het Internationaal Olympisch Comité - Olympic Broadcasting Services (OBS) - heeft de NOS gevraagd om tijdens de Olympische Spelen in Londen het wielrennen, snelwandelen en de marathon in beeld te brengen. Het IOC heeft zo’n 25 gespecialiseerde omroepen uit de hele wereld geselecteerd om van alle 28 sporten het internationale signaal te verzorgen. Zo doen de Australiërs zwemmen, de Japanners judo, de Finnen atletiek en de Engelsen (op Wimbledon) tennis. [Radio.NL]