The Producers
06:45 - 09:30 op RTL4
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (15220 stemmen)
Met Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman e.aEen door pech achtervolgde producer en zijn accountant bedenken een plan waardoor ze snel rijk kunnen worden.


My Sister's Kids Home Alone
09:00 - 10:15 op NED3
Familiefilm (2012) uit Denemarken
IMDB-rating: 6.7 (16 stemmen)
Met Peter Mygind, Louise Mieritz, Mille Dinesen e.aDe vijf drukke kindertjes van oppasoom Erik hebben per ongeluk de geliefde Triumph TR6 van vader in de prak gereden. Om geld te verdienen voor de reparatie beginnen ze een hotel aan huis. Helaas blijkt niet iedere hotelgast te goeder trouw.


Plainsong
09:30 - 11:30 op RTL4
Drama (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (162 stemmen)
Met Aidan Quinn, Rachel Griffiths, America Ferrera e.aVoor een hechte groep mensen in een prairiegemeenschap van Colorado, brengt de verdwijning van een vrouw van de gemeenschap een radicale verandering met zich mee. Gebaseerd op de bekroonde roman van Ken Haruf.


Greedy
12:35 - 14:55 op RTL4
Komedie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (4097 stemmen)
Met Michael J. Fox, Kirk Douglas, Nancy Travis e.aDe steenrijke Uncle Joe is het doelwit van de hebzucht van zijn familie. Deze familie McTeague bestaat uit drie neven en een nicht. Zij doen alles om elkaar zwart te maken zodat Uncle Joe zijn vermogen aan een van hen nalaat.


Run of the Arrow
13:00 - 14:20 op BBC2
Western (1957) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (774 stemmen)
Met Rod Steiger, Sara Montiel, Brian Keith e.aEen soldaat die de Yankees haat trekt naar het Wilde Westen als de Amerikaanse Burgeroorlog is afgelopen en begint hier een nieuw leven tussen de Sioux. Als hij het inwijdingsritueel 'Run of the arrow' overleeft, wordt hij opgenomen in de stam. ZIjn trouw wordt echter op de proef gesteld als er een cavalerietroep arriveert die door een oude tegenstander wordt geleid


Bert & ****ie
13:55 - 15:25 op Eén
Drama (2012) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Matt Smith, James Frain, Geoffrey Palmer e.aHet verhaal van Bert Bushnel en ****ie Burnell, twee roeiers die slechts vijf weken voor de finale van de Olympische Spelen van 1948 in Londen bij elkaar in dezelfde boot geplaatst werden. Beiden afkomstig uit zeer verschillende klassen, hebben ze aanvankelijk de grootste moeite met elkaar om te gaan, laat staan een adequaat werkend team te vormen...


El Cid
14:20 - 17:15 op BBC2
Biografie (1961) uit Italië
IMDB-rating: 7.2 (3609 stemmen)
Met Charlton Heston, Sophia Loren, Raf Vallone e.aDe Spaanse edelman Rodrigo Diaz de Bivar doet er alles aan om de macht te krijgen na de dood van koning Ferdinand. Daarnaast heeft hij zich tot doel gesteld om Spanje te bevrijden van de Moren, die hij dan ook tot Valencia weet terug te drijven.


Nacho Libre
14:25 - 16:05 op SBS6
Komedie (2006) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.8 (23795 stemmen)
Met Jack Black, Ana de la Reguera, Héctor Jiménez e.aNacho (Jack Black) is nogal een sukkel. Hij is kok in een Mexicaans klooster voor weeskinderen. Nacho geeft veel om de weeskinderen voor wie hij kookt, maar zijn eten is niet te pruimen. Volgens hem komt dat door de ingrediënten. Hij moet een plan bedenken om geld te verdienen om beter eten te kunnen kopen voor 'die arme jonge weesjes'. Dat het ook bedoeld is om indruk te maken op de beeldschone zuster Encarnación, zegt hij er niet bij. <br>Het lijkt Nacho heel aantrekkelijk om geld te verdienen als Lucha Libre worstelaar. Hij vindt zichzelf een ruwe diamant in die tak van sport. Samen met zijn graatmagere, nogal aparte maatje Esqueleto gaat hij aan de gang. <br>Aangezien worstelen verboden is door de kloosterleiding, is Nacho genoodzaakt een dubbelleven te leiden. Onherkenbaar door een hemelsblauw masker neemt Nacho het op tegen de beroemdste worstelaars van Mexico. Zo probeert hij op zijn unieke, dolkomische manier het leven voor de weesjes in het klooster wat draaglijker te maken....


Junior
14:55 - 17:05 op RTL4
Komedie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (15348 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Emma Thompson e.aDe wetenschapper Hesse werkt met zijn collega Arbogast aan een wondermiddel voor een veiliger verloop van een zwangerschap. Een Canadees consortium is bijzonder geïnteresseerd in het project en om een deal te bespoedigen, besluit het duo het medicijn te testen op een mens.


Her Best Move
15:30 - 17:05 op NED3
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (618 stemmen)
Met Leah Pipes, Scott Patterson, Lisa Darr e.aSara Davis heeft het zwaar op de middelbare school, maar het wordt nog zwaarder wanneer ze ontdekt wordt als groot talent door het Amerikaanse Nationale team. Nu heeft ze geen tijd meer voor schoolprojecten of vriendjes. Niet iedereen is er zo blij mee dat Sara nooit meer ergens tijd voor heeft.


Race to Space
18:30 - 20:30 op NET5
Drama (2001) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.4 (415 stemmen)
Met James Woods, Annabeth Gish, Alex D. Linz e.aIn de jaren '60 werkt een jonge vrouw als dierentrainer bij de NASA en is verantwoordelijk voor elke chimpansee die de ruimte in gaat. Raketdeskundige Wilhelm Von Uber doet er alles aan om de Russen een stap voor te zijn. Corrupte politici saboteren zijn plan waardoor de chimpansee waarmee zijn zoontje bevriend is, de ruimte in wordt gestuurd.


All Stars
20:00 - 21:55 op NED3
Komedie (1997) uit Nederland
IMDB-rating: 7.4 (886 stemmen)
Met Antonie Kamerling, Danny de Munk, Thomas Acda e.aEen komedie over voetbal, vriendschap en de vrouwen langs de lijn. De zondag is heilig: dan vinden de jongens van Swift Boys 8 elkaar op de groene mat. En in het zicht van de 500ste wedstrijd weten ze het weer zeker: samen ben je niet alleen.


Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
20:00 - 22:05 op RTL5
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (53776 stemmen)
Met Amy Adams, Ben Stiller, Robin Williams e.aIn dit tweede deel wordt Larry Daley weer geconfronteerd met museumstukken die tot leven komen, ditmaal in het Washington Museum


Shrek
20:00 - 21:40 op SBS6
Animatie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (137337 stemmen)
Met Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz e.aOp een dag wordt het aangename leven van het goedaardige monster Shrek ruw verstoord door de komst van een groot aantal vervelende sprookjesfiguren die ineens overal lijken te bevinden. Ze blijken door de gemene Lord Farquaad uit zijn koninkrijk te zijn verbannen. Shrek kan ze helpen door prinses Fiona, die op het punt staat om met Farquaad te gaan trouwen, uit zijn handen te redden. Hij wordt hierbij vergezeld door de praatgrage ezel Donkey.


Easy Virtue
20:25 - 22:00 op NED2
Komedie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (9919 stemmen)
Met Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas e.aJohn Whittaker (Ben Barnes), een jonge Engelsman, valt voor de Amerikaanse Larita (Jessica Biel) en besluit met haar te trouwen. Maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warme ontvangst aan. In plaats daarvan blijkt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) zelfs een hekel aan zijn vrouw te hebben.


When a Man Loves a Woman
21:20 - 23:20 op E&eacute;n
Drama (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (6634 stemmen)
Met Andy Garcia, Meg Ryan, Ellen Burstyn e.aDe piloot Michael en zijn vrouw Alice hebben twee dochters en een ogenschijnlijk liefdevol huwelijk. Alice lijdt echter onder Michaels veelvuldige afwezigheden en raakt ongemerkt aan de drank. Wanneer zij echt verslaafd is, staat Michael machteloos en moet hij toezien hoe ze wordt opgenomen voor een ontwenningskuur.


Duplex
22:00 - 23:45 op RTL8
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (14060 stemmen)
Met Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essell e.aAls je het hebt over ‘The American Dream’, dan zijn Alex en Nancy het ideale voorbeeld. Ze zijn een jong en hip stel uit New York met de wereld aan hun voeten. Eén ding ontbreekt nog in hun perfecte leventje: een liefdesstulpje om samen te gaan wonen. Dat verandert als ze onverwacht het huis van hun dromen vinden. In hetzelfde appartementencomplex woont de bejaarde mevrouw Connely. Al snel komen Alex en Nancy erachter dat zij niet zo aardig en flexibel is als ze in eerste instantie leek. Ze eist de aandacht van het stel volledig op en voor elk wissewasje staat ze op de stoep. Alex en Nancy’s ooit zo perfecte leventje begint dan ook barsten te vertonen en hun droom is inmiddels een nachtmerrie geworden. Ze beginnen zich af te vragen of er geen manier is om het oude mensje het complex uit te werken..


The Ruins
22:00 - 23:40 op Veronica
Horror (2008) uit Australië
IMDB-rating: 5.9 (37674 stemmen)
Met Jonathan Tucker, Jena Malone, Laura Ramsey e.aTalloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy en Stacy , twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff en de feestende vrijbuiter Eric . Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya’s te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.


Ast&eacute;rix aux jeux olympiques
22:05 - 00:35 op RTL5
Avontuur (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.9 (9780 stemmen)
Met Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Benoît Poelvoorde e.aDe beeldschone prinses Irina wordt door menig man aanbeden. Ze heeft haar hart echter verloren aan de Galliër Hartstochtelix, maar Caesar’s zoon Brutus heeft zijn oog op haar laten vallen. Prinses Irina rest niets anders dan te verklaren dat ze zal trouwen met de winnaar van de Olympische Spelen.Om het legioen van de Romeinen te verslaan worden Asterix en Obelix uitgekozen om als afgevaardigden van de Galliërs deel te nemen aan de Olympische Spelen. Doping is natuurlijk niet toegestaan tijdens de Spelen en daarom verbieden de Griekse scheidsrechters het gebruik van het beroemde magische toverdrankje. Het duo zal dus op eigen krachten moeten winnen van hun tegenstanders. Samen slaan ze de handen ineen tijdens de meest opzienbarende Olympische Spelen van de Oudheid.


Short Cuts
23:20 - 02:25 op NET5
Drama (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (15030 stemmen)
Met Andie MacDowell, Bruce Davison, Jack Lemmon e.aShort cuts uit 1993 is misschien wel Robert Altmans meest geslaagde film. Altman vlocht een aantal verhalen van Raymond Carver dooreen, en creeerde zo een rijk mozaiek over het leven in modern Los Angeles. Zoals altijd stonden de acteurs in de rij om voor Altman te mogen spelen. In Short cuts zijn ondermeer Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh en Jack Lemmin prominent van de partij.


Iron Jawed Angels
23:30 - 01:29 op NED2
Drama (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (3205 stemmen)
Met Hilary Swank, Margo Martindale, Anjelica Huston e.aAlice Paul en haar vriendinnen zijn verbeten voorvechters van het vrouwenstemrecht en doen alles wat in hun macht ligt om het stemrecht voor vrouwen wettelijk te maken. Helaas is het politieke klimaat hen niet gunstig gezind en krijgen ze heel wat tegenwind, zowel van conservatieve drukkingsgroepen als van andere vrouwen.


Nighthawks
00:00 - 01:50 op RTL7
Actie (1981) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (4165 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Billy Dee Williams, Lindsay Wagner e.aDeke DaSilva en Matthew Fox, twee New Yorkse politieagenten, werken elke nacht samen in de Bronx. In Londen wordt door een onbekende een bom in een winkel geplaatst die meerdere slachtoffers maakt. Peter Hartman, een agent van Interpol, is er zeker van dat de aanslag een terroristische actie is van Wulfgar, een man die hij al jaren tracht op te sporen.


06/05
00:05 - 02:00 op NED3
Drama (2004) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (751 stemmen)
Met Thijs Römer, Tara Elders, Cahit Ölmez e.aEen fictieve versie van de gebeurtenissen die leidden tot de moord op Pim Fortuyn. De jonge fotograaf Jim de Booy maakt bij toeval foto's in het Mediapark op 6 mei 2002. Deze foto's blijken later belangrijk bewijsmateriaal te zijn. Vanaf die dag is zijn leven niet meer hetzelfde en raakt hij verstrikt in een complot.


Jersey Girl
00:50 - 02:30 op BBC2
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (21080 stemmen)
Met Betty Aberlin, Matt McFarland, Sarah Stafford e.aOllie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.


Nuovomondo
02:30 - 04:20 op BBC2
Avontuur (2006) uit Italië
IMDB-rating: 6.9 (1830 stemmen)
Met Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi e.aBegin 20e eeuw. Salvatore Mancuso heeft genoeg van het miserabele en armoedige bestaan op Sicilië. Foto's van enorm vee en geld dat aan bomen groeit, trekken hem naar de Nieuwe Wereld: Amerika. Salvatore verkoopt alles, zijn huis, zijn land en zijn vee, om zijn kinderen en bejaarde moeder mee te nemen naar het land waar meer werk zal zijn en meer eten voor iedereen. De beslissing om een nieuw leven te beginnen aan de overkant van de oceaan brengt diepgaande veranderingen in het gezin met zich mee. Op de lange reis ontmoeten ze een mysterieuze Engelse vrouw, waarover Salvatore zich ontfermt. Ondertussen nemen de mooie verhalen over het beloofde land onder de reizigers steeds groteskere vormen aan. Maar bij aankomst blijkt de Nieuwe Wereld een stuk minder rooskleurig dan Salvatore en zijn familie is voorgedaan....