Gray Matters
06:55 - 08:55 op RTL4
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (2332 stemmen)
Met Heather Graham, Bridget Moynahan, Thomas Cavanagh e.aGray is een mooie lesbiënne die een goede band heeft met haar broer. Als haar broer verliefd wordt, lijkt dit te veranderen omdat Gray ook gevoelens krijgt voor de vriendin van haar broer...


Shiloh
09:00 - 10:25 op NED3
Drama (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (811 stemmen)
Met Scott Wilson, Blake Heron, Bonnie Bartlett e.aWanneer de 11-jarige Marty Preston naar huis loopt, wordt hij opeens achtervolgd door een jonge hond. De beagle is weggelopen bij zijn baas, de onvriendelijke jager Judd Travers, nadat hij hard door hem gestraft is. Als Marty ziet dat de hond angstig is en bloed aan zijn kop heeft, besluit hij de hond mee naar huis te nemen en voor hem te zorgen. Hij noemt hem Shiloh. Maar Marty's vader vindt dat de hond terug moet naar zijn baas, ze hebben geen geld om Shiloh te onderhouden. Dan besluit Marty om Shiloh te gaan verdienen door voor de norse, ruzieachtige Judd Travers te gaan werken.


Piet Piraat en de betoverde kroon
11:00 - 12:05 op Comedy Central
Avontuur (2005) uit België
IMDB-rating: 3.8 (25 stemmen)
Met Peter Vandevelde, Anke Helsen, Dirk Bosschaert e.aHonderd jaar geleden was er een slechte Piraat, Kapitein Snorrebaard, die al rovend en plunderend met zijn schip de zeven zeeën bevoer. Op een dag hoorde hij over de Magische Kroon van Koning Hedior, waarover de hofmagiër een vloek had uitgesproken. De sterveling die deze Kroon op z'n hoofd zet, zou voor altijd in een schilderij veranderen. Slechts één keer in de honderd jaar zou hij voor 3 dagen ontwaken en zich realiseren dat hij voor eeuwig in het schilderij gevangen zit. Snorrebaard had wel gehoord van de vloek, maar geloofde er niet in. Maar zodra hij de Kroon te pakken kreeg en op z'n hoofd zette, gebeurde wat voorspeld was. Snorrebaard veranderde in een schilderij. Zijn bemanning schrok hier zo van dat ze overboord sprong. Het schip van Kapitein Snorrebaard zonk, samen met de kroon, naar de bodem van de zee. Maar het schilderij van Kapitein Snorrebaard bleef drijven. Honderd jaar lang. Maar wat gebeurt er wanneer Piet Piraat en zijn kornuiten het schilderij vinden.


Airport '77
13:50 - 16:00 op RTL4
Drama (1977) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (2856 stemmen)
Met Jack Lemmon, Lee Grant, Brenda Vaccaro e.aEen Boeing 747 wordt gekaapt en stort neer boven de Bermuda Driehoek. Een gevecht op leven en dood is het gevolg


Johnny Guitar
14:00 - 15:45 op Eén
Film-Noir (1954) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (3273 stemmen)
Met Joan Crawford, Sterling Hayden, Mercedes McCambridge e.aEen onafhankelijke salooneigenares graaft de strijdbijl op om haar gokimperium open te houden. Tegenwerking van een machtige landeigenaar dwingt haar hulp te vragen aan een gepensioneerde revolverheld.


The Man from Laramie
14:15 - 15:55 op BBC2
Mystery (1955) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1997 stemmen)
Met James Stewart, Arthur Kennedy, Donald Crisp e.aWill Lockhart (James Stewart) is de man uit Laramie die in New Mexico op zoek gaat naar de moordenaar van zijn broer. Zijn broer is neergeschoten door apachen, gewapend met automatische geweren. Will zoekt de man die deze wapens aan de indianen heeft verkocht. Zijn verdenking richt zich al snel op de zoon van een schatrijke veehouder die zowel het stadje als de omgeving terroriseert.


Opal Dream
15:30 - 16:45 op NED3
Drama (2005) uit Australië
IMDB-rating: 6.4 (343 stemmen)
Met Sapphire Boyce, Christian Byers, Vince Colosimo e.aPobby en Dingan zijn onzichtbaar. Ze wonen in Coober Pedy, een opaalstadje ergens in Australie en zijn bevriend met Kellyanne, de negenjarige dochter van een opaaldelver (Vince Colosimo). Dat Pobby en Dingan onzichtbaar zijn is niet vreemd want ze zijn de denkbeeldige vriendjes van Kellyanne maar zij is erg gelukkig met de twee. Dat in tegenstelling tot haar barse oudere broer Ashmol die meent dat zijn zusje eens volwassen moet worden. Als Pobby en Dingan plotseling verdwijnen krijgt Kellyanne een mysterieuze ziekte. Tegen alle verwachting in is het Ashmol die de gemeenschap oproept te helpen in de zoektocht naar de beide ‘vermiste personen’.


The Secret of NIMH
15:35 - 16:50 op Nickelodeon
Animatie (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (7514 stemmen)
Met Derek Jacobi, Elizabeth Hartman, Arthur Malet e.aMrs. Brisby, weduwe van Jonathan, moet met haar gehele muizenfamilie verhuizen, wanneer het voorjaar aanbreekt en de boer Fitzgibbons het land, waarin hun nest ligt, gaat omploegen. Haar zoon Timothy is ernstig ziek en mag niet naar buiten. Mrs. Brisby zoekt naar een oplossing. Jeremy, de kraai, brengt haar naar de Grote Uil, die voor alles raad weet. Uilen echter eten muizen en Mrs. Brisby is doodsbang de Grote Uil op te zoeken. Ze wordt gerust gesteld, wanneer ze hoort, dat uilen alleen bij donker muizen eten. De Grote Uil raadt haar aan naar de ratten te gaan, die onder de rozenstruik van boer Fitzgibbons huizen. Hoewel de ratten en muizen gezworen vijanden zijn, zegt de Grote Uil, dat de ratten haar zullen helpen uit dankbaarheid tegenover haar overleden man Jonathan, die de ratten bevrijd heeft uit het Nationaal Instituut Mentale Hygiëne, waar de ratten aan verschrikkelijke wetenschappelijke proeven werden onderworpen. Deze ratten zijn door verschillende proeven buitengewoon intelligent geworden. Mr. Ages, 'n oudere muis en apotheker van beroep, brengt Mrs. Brisby naar Nicodemus, de leider van de ratten van Nimh. De ratten slagen erin het huis van Mrs. Brisby in veiligheid te brengen.


Grease
20:00 - 22:15 op RTL4
Komedie (1978) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (47283 stemmen)
Met John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing e.aHet stel Danny en Sandy krijgt een vakantieromance, maar die wordt verstoord als ze hun eigen leventje weer oppakken. Terug op school vindt Danny dat het niet cool is om een relatie te hebben met de brave Sandy, vooral omdat hij beschouwd wordt als de leider van een groepje vrienden. En Sandy vindt Danny achteraf toch niet zo leuk en lief als in de vakantie.


Firestorm
20:00 - 21:45 op RTL7
Thriller (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 4.3 (1742 stemmen)
Met Howie Long, Scott Glenn, William Forsythe e.aEarl Shaye zit in de gevangenis voor moord. Hij weet te ontsnappen door zijn celmaatje te vermoorden en zijn plaats in te nemen in een groep gevangenen die wordt ingezet om te helpen bij het bestrijden van een grote bosbrand. Ondertussen dreigt de bosbrand uit de hand te lopen en Shaye probeert van de situatie gebruik te maken om ervandoor te gaan.


The Heartbreak Kid
20:30 - 22:50 op NET5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (20628 stemmen)
Met Ben Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan e.aEindelijk denkt de eeuwige vrijgezel Eddie (Ben Stiller) dat hij met de zeer sexy Lila (Malin Akerman) de vrouw heeft gevonden met wie hij wil trouwen.Diep in zijn hart heeft hij, zoals altijd, nog wel zijn twijfels, maar zijn vader en zijn beste vriend weten het zeker: Dit is echt de beste partij die hij in jaren ontmoet heeft. En zo vraagt hij haar, zeer kort na hun eerste date, ten huwelijk. Tijdens hun huwelijksreis in een zonnig Mexico blijkt Lila een ware nachtmerrie te zijn. Als hij dan ook nog eens Miranda ontmoet, in wie hij een echte ‘soulmate’ herkent, wordt het nog een hele tour om zijn kersverse echtgenote van het lijf te houden en tegelijkertijd het hart van de vrouw van zijn dromen te veroveren.


L'enfant prodige
21:00 - 22:40 op TV5
Drama (2010) uit Canada
IMDB-rating: 6.5 (114 stemmen)
Met Lothaire Bluteau, Benoît Brière, Marc Béland e.aAndré Mathieu ontwikkelt al vroeg talent voor de piano. Als hij 5 jaar oud is componeert hij en geeft zijn eerste concerten. De "kleine Canadese Mozart" wordt aanbeden en lijkt alles te hebben om te slagen. Maar als hij ouder wordt loopt zijn carrière spaak...


Striking Distance
21:45 - 23:50 op RTL7
Actie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (8652 stemmen)
Met Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina e.aDe tegendraadse politieagent Tom Hardy komt in moeilijkheden als hij getuigt tegen zijn partner en neef. Tom's positie in het corps wordt onhoudbaar en hij wordt overgeplaatst naar de waterpolitie. Tom's vader komt om bij de achtervolging van een seriemoordenaar. Alle slachtoffers zijn echter ex-vriendinnen van Tom dus de verdenking zou maar zo op hem kunnen vallen.


Bird on a Wire
22:00 - 00:15 op RTL8
Actie (1990) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (9810 stemmen)
Met Mel Gibson, Goldie Hawn, David Carradine e.aEen tiental jaar geleden heeft Rick Jarmin een getuigenis afgelegd tegen een invloedrijk maffiafiguur. Sindsdien leeft hij onder de bescherming van de FBI die hem een nieuwe naam, nieuwe baan en nieuwe woonplaats gegeven heeft. Er zijn echter nog steeds mensen die hem dood willen.


Wristcutters: A Love Story
23:25 - 00:46 op NED2
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (8292 stemmen)
Met Patrick Fugit, Shannyn Sossamon, Shea Whigham e.aNadat Zia zelfmoord pleegt door zijn polsen door te snijden, komt hij in het hiernamaals terecht. Hier komt hij uitsluitend andere zelfmoordenaars tegen, waaronder een gedesillusioneerde zelfmoordterrorist. Een Russische muzikant genaamd Eugene en een toerist met de naam Mikal worden zijn beste vrienden. Ze gaan allen op zoek naar hetgeen ze niet konden vinden in hun voorgaande levens


Le caf?u pont
23:55 - 01:40 op TV5
Komedie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.9 (48 stemmen)
Met Bernard Campan, Cécile Rebboah, Thomas Durastel e.a1947. Café du Pont verhaalt over de kinderjaren van Pierrot en zijn broer, die in een klein dorp wonen, gelegen aan de rivieroever van de Garonne, in zuidwest Frankrijk. Hun ouders werken hard om de eindjes aan elkaar te knopen, in het café dat het centrum is van het leven van iedereen die in dit kleine dorp woont. De oorlog en de bezetting hebben hun sporen nagelaten. Ondanks de ontberingen van school, heeft Pierrot genoeg tijd over voor plezier. Hij ontdekt muziek, leert saxofoon spelen en geeft zijn eerste concerten voor de klanten van Café du Pont. Iedereen in de familie werkt samen om de droom van de vader Pierrot te verwezenlijken: een grote balzaal in het dorp te openen…


Star Trek: Nemesis
00:00 - 02:00 op SBS6
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (22638 stemmen)
Met Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner e.aOp weg naar de bruiloft van Will Riker en Deanna Troi raken kapitein Jean-Luc Picard en zijn bemanning afgeleid door een onverwachtte diplomatieke missie op de planeet Romulus. De bewoners van de planeet, sinds lange tijd vijand van de Federatie, hebben hun wens naar vredes-onderhandelingen uitgesproken