De Britse publieke omroep BBC heeft van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de eigen hoofdstad Londen een fantastisch tv-spektakel gemaakt. De BBC verzorgde in opdracht van de Olympische uitzendorganisatie OBS de tv-registratie.

Tijdens een drie uur durende ceremonie werd de dertigste Olympische Spelen in de moderne tijd door de Britse koningin Elizabeth geopend. De openingsceremonie evenaarde minimaal de editie van 2008 die in het Chinese Beijing werd opgevoerd. In totaal werkten meer dan 7500 vrijwilligers aan de openingsceremonie mee. Een keur van artiesten waaronder Mike Oldfield en Paul McCartney traden op.
2,8 miljoen kijkers
In Nederland hebben minimaal 2,8 miljoen kijkers de openingsceremonie gevolgd. Uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat de live-uitzending op Nederland 1 dit aantal kijkers heeft bereikt. De openingsceremonie werd ook op andere Europese tv-zenders die via Nederlandse tv-aanbieders worden doorgegeven getoond. Op BBC HD was de openingsceremonie ook in 3D te bekijken.