Klachten over slecht geluid NOS bij openingsceremonie


Diverse tv-kijkers die de opening van de Olympische Spelen via de publieke tv-zenders Nederland 1 en Nederland 1 HD hebben bekeken, klagen over het slechte geluid dat bij de openingsceremonie te horen was.

In vergelijk met andere Europese tv-zenders die de opening van de Olympische Spelen live uitzonden had de NOS een iets mindere geluidskwaliteit. Bij de grote generale repetitie de live-uitzending van het jubileumconcert voor Queen Elizabeth op 4 juni die BBC in beeld bracht, had de NOS ook al problemen met het geluid. Op sociale media werd naast de slechte geluidskwaliteit ook veel over de verslaggeving een mening gegeven.

Beter beeld en geluid bij BBC
Het verschil in geluid met de Engelse publieke omroep BBC was inderdaad hoorbaar. Ook de beeldkwaliteit van de HD-zender BBC One HD was iets beter als Nederland 1 HD. Niet alle abonnees van Nederlandse tv-aanbieders kon de openingsceremonie in HD-kwaliteit via de BBC volgen. Op BBC HD was namelijk de 3D-uitzending te bekijken. De HD-uitzending was via BBC One HD te volgen. BBC HD wordt door vrijwel alle tv-aanbieders doorgegeven, BBC One HD niet. Zo kunnen abonnees van Ziggo en KPN de twee grootste tv-aanbieders van Nederland nog niet naar BBC One HD kijken.

Geschreven door: Jarco Kriek