Olympisch Comite laat Youtube video's verwijderen

De opening van de Olympische Spelen bevatte de nodige Britse humor. Humor die het Olympisch Internationaal Comité niet kent, want zij laten alle fragmenten van Youtube verwijderen.

Enkele van de hoogtepunten van de opening waren onder meer Mr. Bean, die meespeelde met Chariots of Fire. Ook de gefingeerde aankomst van Queen Elisabeth II, die begeleidt door Mr. Bond Daniel Craig, uit een helikopter springt boven het Olympisch Stadion, werd door veel kijkers zeer gewaardeerd.


IOC verbiedt filmpjes youtube
Wat niet is gewaardeerd door het Olympisch Internationaal Comité (IOC) is de publicatie van de fragmenten ervan op de populaire videowebsite YouTube. Alhoewel er telkens nieuwe video's worden geupload, laat het IOC ze in een zelfde tempo verwijderen. Het IOC claimt alle auteursrechten en publicatie is alleen van foto's, inclusief logo's van bijvoorbeeld de BBC, toegestaan. Dit alles ondanks dat de opening een publieke happening was en de beelden gewoon 'vrij' beschikbaar waren voor iedere kijker. Het niet mogen herpubliceren hangt samen met het ontbreken van herhaalrechten.

Geschreven door: Jan-Hein Visser