Weer Top 1000 van beste albumlijsten op Veronica


Radio Veronica zal vanaf maandag een nieuwe lijst uitzenden. Deze keer weer een herhaling van de beste albumlijst. "Hij is zó goed dat het zonde is om 'm maar één keer uit te zenden", zo meldt Radio Veronica, het radiostation van de jaren 80 en 90. Bijna twee weken zijn op Radio Veronica 1000 platen in één rij te horen. De lijst was eerder in maart te horen.

De Album Top 1000 Allertijden is samengesteld door de radiozender zelf.


Ook in de herhaling staat U2 met The Joshua Tree op nummer één. Het album stond na de release in 1987 dertien weken bovenaan de Nederlandse album lijst. Op The Joshua Tree staan hits als ‘Where The Streets Have No Name’, ‘With or Without You’ en ‘I Still Haven't Found What I'm Looking For’.


Michael Jackson is het meest succesvol als het gaat om albums met de meeste Top 40-hits. Van zijn klassieker Thriller haalden zeven tracks de Top 40. Van de opvolger Bad kwamen zelfs acht nummers in de Top 40 terecht.


De vaakst genoteerde Nederlandse artiesten zijn Golden Earring en De Dijk. Beide bands staan tien keer in de Album Top 1000 Allertijden. [RadioWereld.NL]