RTL haalt tweede positie in de STIR ranking


RTL behaalt in juni 2012 de tweede positie in de STIR ranking, met een bereik van 7,8 miljoen in 13+. De ranking is de hoogste ooit voor het RTL-domein. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan Buienradar. Met 6,5 miljoen bezoekers in 13+ voert Buienradar de top van de ranking van alle afzonderlijke websites.

Apps
In de maand juni werd, na een pilot, de Kijkes app gelanceerd. Met deze social TV applicatie kun je vrienden laten weten wat je kijkt of je laten inspireren door wat je vrienden of andere gebruikers aan het kijken zijn. In juni is de app 40.000 keer gedownload (iOS en Android). Sinds de lancering in januari dit jaar is de app ruim 250.000 keer gedownload op beide platformen. De teller van de andere grote RTL apps Couverts, RTLXL en Buienradar staat respectievelijk op 250.000, 920.000 en 3.850.000 downloads (iOS en Android).


Nieuwe online initiatieven
RTLXL start maandag 30 juli de tweede reeks van het web-only format ‘De Zomer Van’. Na Britt & Ymke is het nu aan Paul Turner (‘The voice of Holland’) en Pauline Wingelaar (‘Echte Gooische Meisjes’). In ‘De Zomer Van Paul & Pauline’ reist het duo acht weken lang met hun camper door Nederland en introduceren ze elkaar in hun totaal verschillende levensstijlen. ‘De Zomer Van Paul & Pauline’ is elke werkdag vanaf 16.00 uur te zien op RTLXL.nl. [Radio.NL]