Fun Radio breidt uit naar Spanje

Fun Radio is binnenkort ook in Spanje te beluisteren. Met ingang van 17 september neemt het populaire dancenetwerk de frequenties van Loca FM over. De RTL Group, eigenaar van Fun Radio in Frankrijk, heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Movemos Madrid SL, eigenaar van Loca FM. De komende jaren hoopt Fun Radio verder uit te breiden in Europa.

Sinds jaar en dag is Fun Radio te ontvangen in Frankrijk, Wallonië en Slowakije. Vanwege het danceformat is de zender vooral populair onder jongeren. In 2011 liet Jérôme Fouqueray, directeur van Fun Radio France en zusterstation RTL2, weten graag internationaal verder uit te willen breiden.


Een eerste stap in deze uitbreiding wordt nu gezet. Vanaf 17 september is Fun Radio ook in Spanje te horen. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met Loca FM, een commercieel dancenetwerk dat via 35 FM-frequenties in delen van Spanje te ontvangen is. Hierdoor is Fun Radio binnenkort ook in onder meer Madrid, Valencia, Alicante, Vigo, Benidorm en op Mallorca te beluisteren.


Fun Radio gaat zich in Spanje hetzelfde profileren als in Frankrijk. De slogan ‘Le son dancefloor’ wordt dan ook ‘Sonido Dancefloor’. Het doel is om in Spanje tot de vijf populairste radiostations te gaan behoren. Hiervoor krijgt de zender hulp van populaire deejays als David Guetta, Avicii en Roger Sanchez. Paul Van Dyk is momenteel al op Loca FM te horen, alsmede DJ Sammy. Hij scoorde met zijn act Loona in 1998 een enorme zomerhit. Een paar jaar later scoorde hij samen met Yanoo en Do opnieuw een flinke hit. [RS/Radio.NL]