Doordat veel mensen in Londen het mobiele netwerk aan het belasten waren, liepen bepaalde zaken (zoals het doorgeven van de tijden van het wielrennen) niet helemaal lekker. Het IOC vraagt de Londenaren nu dan ook om het ‘rustig aan te doen’ met het versturen van berichten en data via mobiele apparaten.

Het IOC haast zich te zeggen dat ze dus niemand willen verbieden om berichten/foto’s te versturen. Ze hopen enkel dat wanneer het niet urgent is, het bericht misschien op een andere manier kan worden doorgegeven.

Het IOC is realistisch genoeg om niet al te veel te verwachten van hun oproep door aan te geven dat het verzoek waarschijnlijk niet een enorm groot effect zal hebben. Het IOC is dan ook aan het kijken hoe de netwerkproblemen technisch opgelost kunnen worden.Record aantal tweets

Alleen al tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op vrijdag werden er 9,66 miljoen tweets verstuurd, dat is al meer dan tijdens de complete Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Zie ook deze infographic over het gebruik van mobiele apparaten en sociale media (klik op de afbeelding voor de volledige versie op ons pinterest-account)