TV Drenthe langer landelijk bij Digitenne


TV Drenthe blijft langer landelijk via het DVB-T netwerk van Digitenne te bekijken. De digitale etheruitzendingen bliiven minimaal tot medio augustus via het KPN informatiekanaal te zien.

Dit informatiekanaal wordt vanaf juli 2011 gebruikt om TV Drenthe door te geven. Omdat de zendmast in Hoogersmilde door een brand werd verwoest en gedeeltelijk instortte had TV Drenthe in Drenthe geen goede dekking meer. KPN plaatste de tv-zender tijdelijk op haar informatiekanaal op voorkeuzezender 29 waardoor TV Drenthe een landelijke dekking kreeg. Tevens werd hiermee de ontvangst in Drenthe verbeterd.

Herbouw vertraagd
De herbouw van de zendmast in Hoogersmilde heeft om diverse redenen vertraging opgelopen. Hierdoor is een voorlopig nog geen betere dekking in Drenthe van de regionale tv-zender via Digitenne mogelijk. RTV Drenthe heeft bekend gemaakt dat hierdoor de landelijke dekking van TV Drenthe in ieder geval tot half augustus via het KPN informatiekanaal blijft bestaan. Vooral inwoners van het zuiden en oosten van Drenthe houden hierdoor een betere ontvangst van TV Drenthe.


Geschreven door: Jarco Kriek