Някой има ли информация колко често и по кое време от Сателайт БГ пускат update-и за картите си.
Питам, защото обикновено в началото на месеца през epay си плащам месечната такса за следващия месец и картата ми не се up-ва цял месец.
И поради тази причина последния ден на месеца оставям приемника да работи цяла нощ и картата се up-ва до сутринта.

Също така някой може ли да каже как да се up-не карта, която вече не е активна през OSCam?

Картата на Сателайт БГ я чета в DM500s с oscam(7190) и си я шервам към приемника на който гледам - xtrend. На xtrend-а използвам също oscam и използвам dvbapi за разкодиране на каналите. Използвам N линия за шерване на картата и от единия приемник към другия си вървят EMMs. Тази нощ в 00:00 приемника спря да разкодира каналите и xtrend-a спря да изпраща EMMs към сървъра. Опитах да up-на картата и през camd35 протокол, защото до колкото знам през него се пращат EMMs независимо дали картата е активна в момента или не, но не се изпращаха EMMs. Някой може ли да каже защо не се изпращаха EMMs и през camd35?

Нещо странно което забелязах е че към 00:10 Nova TV тръгна след като преместих картата от dm500 в xtrenda(картината тръгна след няколко минути, а не веднага), а oscam-a показваше че няма активни Entitlements(няколко пъти прочитах Entitlements-тите от картата). И така оставих приемника цяла нощ на Nova TV и картата се беше up-нала сутринта. Бяха се записали няколко Shared EMMs.