Curious George
07:15 - 08:55 op RTL4
Animatie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (4211 stemmen)
Met Frank Welker, Will Ferrell, Shane Baumel e.aTed, de man met de gele hoed, adopteert 'per ongeluk' het aapje George. George is een heerlijk nieuwsgierig diertje dat, zodra zijn baasje een andere kant op kijkt, door zijn enthousiasme vaak in de problemen komt.... (Nederlands ondertiteld)


Vakantie in eigen land
09:00 - 10:15 op NED3
Familiefilm (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 6.2 (40 stemmen)
Met Frederik Brom, Hayo Bruins, Max van Burg e.aJoep staat aan de rand van de financiŽle afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal, maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire en dochter Saskia, neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti's, bloeit iets moois op.


Buchanan Rides Alone
13:30 - 14:50 op BBC2
Western (1958) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (307 stemmen)
Met Randolph Scott, Craig Stevens, Barry Kelley e.aScott speelt een zwijgzame, wantrouwige cowboy. Hij heet Buchanan en belandt bij toeval in de misŤre van een stadje aan de grens met Mexico.


Guilty by Suspicion
13:50 - 16:00 op RTL4
Drama (1991) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (3034 stemmen)
Met Robert De Niro, Annette Bening, George Wendt e.aMerrill is een regisseur die zijn vastgelopen carriŤre nieuw leven in kan blazen door te getuigen tegen vrienden die verdacht worden van communisme.


The Quiet Man
14:00 - 16:10 op Eén
Drama (1952) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (12205 stemmen)
Met John Wayne, Maureen O'Hara, Barry Fitzgerald e.aDe voormalige bokskampioen Sean Thornton, die in de ring een man gedood heeft, keert terug naar zijn geboorteplaats Galway in Ierland, met hoop op een rustig leventje na zijn uitputtende jaren in de States en de keiharde strijd om de top. Hij ontmoet er Mary Kate, de zuster van de plaatselijke vechtersbaas, en wordt verliefd op haar.


Alice
15:30 - 16:50 op NED3
Animatie (1988) uit Tsjecho-Slowakije
IMDB-rating: 7.5 (2775 stemmen)
Met Kristżna KohoutovŠ e.aNaar het gelijknamige boek van Lewis Carroll. Het boek dat aan Alice wordt voorgelezen interesseert haar niet en haar gedachten gaan naar elders. Op een rommelige zolder gooit ze steentjes in een kopje thee en ziet ze een groot wit konijn tot leven komen. Ze volgt hem tot in een tafel-la. Dan valt Alice in een diepe schacht. Beneden treft ze een kamer met een veel te kleine deur aan, waarachter het konijn in een tuin rondloopt.


Barbie: A Fashion Fairytale
15:35 - 17:00 op Nickelodeon
Animatie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (195 stemmen)
Met Diana Kaarina, Adrian Petriw, Tabitha St. Germain e.aBarbie is onlangs ontslagen op haar werk wegens teveel kritiek. Ze besluit om te profiteren van een loopbaanonderbreking en een bezoek te brengen aan haar coole tante Milliecent in Parijs, waar deze een toonaangevend modehuis beheert. Als Babie daar samen met haar hondje Sequin aankomt, verneemt zij dat het modehuis zal omgebouwd worden tot een grote snackbar. Drie glitterfeeŽn die ook in het huis wonen, zijn hier helemaal niet enthousiast over. Samen met de schuchtere modeontwerpster Alice en de magische hulp van de feeŽn, slaagt Barbie erin een modeshow te organiseren om het modehuis te redden.


The Bodyguard
17:50 - 20:30 op NET5
Romantiek (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (24296 stemmen)
Met Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp e.aRachel Marron, een populaire popzangeres, ontvangt dreigbrieven. Haar manager huurt daarom bodyguard Frank Farmer in om haar te beschermen. Omdat hij de beveiligingsmaatregelen wel erg ver doorvoert, haalt hij zich de woede van de zangeres op zijn hals. Langzaam smelt echter het ijs.


Half Past Dead
20:00 - 22:00 op RTL7
Actie (2002) uit Duitsland
IMDB-rating: 4 (5476 stemmen)
Met Steven Seagal, Morris Chestnut, Ja Rule e.aDe misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de lokatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.


The Golden Compass
20:00 - 22:10 op RTL4
Avontuur (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (40160 stemmen)
Met Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards e.aIn de grootste film van deze winter, met hoofdrollen van Nicole Kidman, Daniel Craig en Eva Green, krijg het 12-jarige weesmeisje Lyra een 'Alethiometer'. Dit gouden kompas wijst de weg in een parallelle wereld waarin Lyra naar het koude Noorden reist om haar vriend Roger te redden. Haar zoektocht eindigt in een ongelofelijke strijd om niet alleen haar wereld, maar ook de onze te redden.


Dan in Real Life
20:30 - 22:25 op NET5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (22640 stemmen)
Met Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook e.aDan Burns schrijft dan wel een opvoedkundige column in een lokale krant, dat wil nog niet zeggen dat hij de perfecte 'single dad' is. Zijn drie dochters zullen de eersten zijn om dat te beamen. Als zelfs zijn moeder hem op de eerste dag van de jaarlijkse familiereunie op het hart drukt de meiden even de ruimte te geven, gaat Dan naar het dorp. Daar ontmoet hij in een boekwinkel een vrouw die hem flink van slag brengt. Dat hij niet verliefd kan en mag worden op de innemende Marie wordt pijnlijk duidelijk als ze de gloednieuwe vriendin van zijn broer Mitch blijkt te zijn. De rollen binnen zijn gezin worden compleet omgedraaid nu niet zijn dochters, maar Dan zelf de pedagogische adviezen die hij schrijft in acht moet gaan nemen.


L'autre moiti?
21:00 - 22:35 op TV5
Drama (2007) uit Zwitserland
IMDB-rating: 6.5 (15 stemmen)
Met Roberto Bestazzoni, Kader Boukhanef, Jaoued Deggouj e.aHamid, een Algerijn die in Brussel woont, werkt als loopjongen voor een islamitische maffia. Op een dag neemt Louis, zijn halfbroer die hij dertig jaar niet heeft gezien, contact met hem op: hun moeder heeft een ernstig ongeluk gehad. Hamid is wantrouwig maar accepteert om hem in Zwitserland te ontmoeten...


Edge of Darkness
23:00 - 00:45 op BBC2
Drama (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (47015 stemmen)
Met Mel Gibson, Danny Huston, Ray Winstone e.aThomas Craven is een detective, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen de bedrijfswereld en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.


Kill Bill: Vol. 2
23:00 - 01:40 op RTL8
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 8.1 (136809 stemmen)
Met Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu e.aNa de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachtse troef in het spel.


Cría cuervos
23:25 - 01:10 op NED2
Drama (1976) uit Spanje
IMDB-rating: 7.9 (1438 stemmen)
Met Geraldine Chaplin, Můnica Randall, Florinda Chico e.aFantasie en werkelijkheid, heden, verleden en toekomst zijn slechts ingrediŽnten in deze poŽtische mijmering over een meisje met doodsgedachten.


Noir oc?
00:00 - 01:35 op TV5
Drama (2010) uit BelgiŽ
IMDB-rating: 4.8 (49 stemmen)
Met Adrien Jolivet, Nicolas Robin, Romain David e.aHet is 1972. Drie 18-jarige jongens gaan aan boord van een Frans marineschip om deel te nemen aan de kernproeven op Mururoa in de Stille Oceaan. Zij zijn zich niet bewust van de risicoís die ze nemen en de dramatische effecten die deze kernproeven zullen hebben. De mannen aan boord worden geconfronteerd met discipline, agressie en vriendschap. Maar vooral door eenzaamheid en wanhoop, die zij met niemand kunnen delen.


Ring Around the Rosie
00:05 - 01:35 op SBS6
Horror (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 3 (893 stemmen)
Met Gina Philips, Tom Sizemore, Jenny Mollen e.aOm haar grootmoeder's laatste wens uit te voeren, gaat Karen met tegenzin naar het afgelegen, vervallen landhuis waar ze opgroeide. Karen ontdekt al snel dat ze daar toch niet zo alleen is als ze dacht. In een kleine schuur bij de paardenstallen woont Pierce, een rare en mysterieuze man die voor de paarden en het landgoed zorgt. Tijdens elke nacht die voorbij gaat, verandert iedere herinnering die Karen heeft aan haar jeugd in een nachtmerrie. Karen krijgt steeds meer het idee dat het huis is vervloekt en is daarom opgelucht wanneer haar zus arriveert. Maar dan begint Pierce steeds gewelddadiger te worden en zitten de zussen gevangen in een huis waaruit ze alleen kunnen ontsnappen door de vreselijke herinneringen aan vroeger weer naar boven te laten komen. De lijn tussen verleden, heden, herinneringen en realiteit wordt steeds vager..... en dodelijker!


Judgment Night
00:45 - 02:30 op BBC2
Actie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (5304 stemmen)
Met Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Denis Leary e.aVier vrienden die onderweg zijn naar een bokswedstrijd, komen onderweg vast te zitten in de file. Om op tijd te komen, zoeken ze een alternatieve route. Ze komen in een gebied terecht dat beheerst wordt door bendes en zijn getuige van een brute moord. De moordenaar probeert de getuigen uit de weg te ruimen.