Sony start verkoop Google TV in Nederland


Elektronicafabrikant Sony is begonnen met de voorverkoop van een netwerkmediaspeler met daarin het connected tv-platform Google TV. Via de internetsite kan men het apparaat reserveren en bestellen.

Iedereen die bij Sony één of meer apparaten heeft geregistreerd is via mail op de hoogte gebracht dat de Sony NSZ-GS7 medianetwerkspeler in de webshop van Sony Nederland te reserveren is. Ook via twitter maakte Sony het nieuws bekend. Sony zegt de medianetwerkspeler eind augustus uit te leveren. Bij het reserveren dient de koper wel direct het aankoopbedrag van tweehonderd euro af te rekenen.

Medio augustus
Eerder kondigde Sony aan de NSZ-GS7 medianetwerkspeler medio augustus in Nederland verkrijgbaar zou zijn. In oktober gaat Sony de NSZ-GS9 Blu-ray speler met Google TV in Nederland lanceren. De adviesprijs van dit apparaat bedraagt driehonderd euro. Beide apparaten zijn de eerste Sony-producten die buiten Amerika met Google TV als connected tv-platform worden verkocht. Naast Google TV levert Sony beide apparaten standaard met de Sony Entertainment Network app uit. Hierdoor kan de Sony streaming muziekdienst Music Unlimited gebruikt worden. Verder kan men hiermee ook naar Nederlandse uitgesteld kijken diensten als SBS Gemist en Eurosport kijken.


Google TV nog niet succesvol
In Amerika is Google TV nog niet het succes als van te voren werd gedacht. Doormiddel van een grote update probeert Google het tij te keren. Google TV maakt gebruik van het Android OS-platform. Via de appstore Google Play kan men direct via internet apps downloaden die men kan gebruiken. Niet alle apps in Google Play kunnen op Google TV gebruikt worden. Deze moeten specifiek voor dit connected tv-platform gemaakt worden.


Spraakbesturing
De nu door Sony in Nederland op de markt gebrachte Google TV-producten beschikken over een speciale afstandsbediening met touchpad en volledig toetsenbord. Hierdoor is internet via de aanwezige Google Chrome internetbrowser mogelijk. Een aanwezige microfoon maakt spraakbediening via de applicatie Voice Search mogelijk. Een bewegingsmelder kan worden ingeschakeld bij het spelen games. Via HDMI kan men de NSZ-GS7 medianetwerkspeler aan de televisie koppelen.


Geschreven door: Jarco Kriek