KPN start doorgifte commerciŽle regionale tv


KPN geeft via haar tv-product Interactieve TV al langere tijd publieke lokale- en regionale omroepen door. Het zenderaanbod wordt binnenkort ook versterkt door commerciŽle regionale tv-zenders.

Het telecombedrijf start in september met een pilot die in ieder geval tot januari 2013 duurt. Het volgt hiermee onder meer Glashart Media Ė dat sinds kort eigendom van KPN is Ė dat via glasvezel al langere tijd enkele commerciŽle regionale tv-zenders doorgeeft. Net als bij Glashart Media gaat KPN deze commerciŽle regionale tv-zenders landelijk doorgeven.

Focuz TV als eerste
De aankondiging van de komst van commerciŽle regionale televisie bij KPN Interactieve TV is niet van het telecombedrijf afkomstig. Focuz TV Ė een commerciŽle tv-zender voor Gelderland en de Achterhoek Ė maakte de komst bij KPN Interactieve TV bekend. Directrice Berna van Campen bevestigt aan Totaal TV dat Focuz TV vanaf september bij 265.000 abonnees van KPN Interactieve TV in de huiskamer te bekijken is. Het gaat om doorgifte via het aanvullende Pluspakket.


Blij met groter bereik
Berna van Campen zegt blij te zijn met een grotere Ė ook landelijke Ė dekking van Focuz TV. "Regionale televisie staat dichtbij de mensen. Onze focus ligt op oost-Gelderland maar het is mooi dat men nu ook in grotere delen van Nederland onze tv-zender kan zien. Wij werken via een vast principe. De kijker laat ons weten wat ze willen zien, wij maken dan de programmaís. Focuz TV is voor de kijker aantrekkelijk geworden doordat wij luisteren naar de wens van de kijker. Mede hierdoor zendt Focuz TV 80 procent eigen programmaís uit, slechts drie programmaís zijn aangekocht.Ē


Geschreven door: Jarco Kriek