René van der Gijp verdient vier ton bij RTL


René van der Gijp verdient ongeveer 400.000 euro voor zijn deelname aan de tv-programma’s van Voetbal International bij RTL. Dat verklapt de analist in het AD. Voetbalpraat maakt Van der Gijp rijk. “Toen ik drie jaar terug begon bij RTL had ik een contractje voor 60, 70 duizend euro per jaar. Nu is dat zes keer zoveel. Met mijn lezinkjes erbij hoef ik me nergens zorgen over te maken. Wat is de reden wat wij momenteel bij RTL op handen gedragen worden? We brengen bakken geld binnen.”

Ook zijn biografie brengt de nodige euro’s in het laatje. “Johan heeft zich rot gezweet op zijn eigen boek, Voetbal voor Volwassenen en verdient heel misschien 25 duizend eurootjes. En ik vang lachend vijf ton terwijl ik er helemaal niets voor heb gedaan. Ik weet zeker dat Johan daar pijn van heeft in zijn hele lichaam, bloedchagrijnig is. Is toch mooi man!”

Toch realiseert Van der Gijp zich dat het zo over kan zijn. “Nu ben ik leuk, Johan is ad rem en Genee een snelle presentator. Dalen de kijkcijfers, dan ben ik een randdebiel die onzin uitkraamt, Johan een oude zak die allang had moeten stoppen en Genee een vervelende pleurislijer die rottige vragen stelt. Zo opportunistisch en verschrikkelijk is het.”