iDeal van ABN AMRO onderuit na storing

Door een storing bij de ABN Amro konden klanten van de bank vanochtend niet met iDeal betalen. Een aantal webwinkels kon daarom vanochtend geen betalingen verwerken voor klanten van de bank.

ABN Amro zwijgt over de oorzaak van de storing die iDeal-betalingen platlegde. Op vragen van Webwereld wilde de bank niet ingaan en woordvoerder Karin de Vries hield het op 'technische redenen'.

"Niet alle websites werden getroffen", vertelt De Vries. De storing begon in de nacht van zondag op maandag en is rond het middaguur verholpen.

iDeal-beheerder Currence bevestigt dit en vertelt dat de storing om 12.20 uur was verholpen. "Zo'n 30 procent van de bedrijven die iDeal gebruiken is getroffen", vertelt woordvoerster Jannemieke Zandee van Currence.

Voortdurend problemen
De afgelopen weken had ABN Amro voortdurend problemen met internetbetalingen. Niet alleen lag het online bankieren er steeds uit, ook hadden klanten last van dubbele afschrijvingen. Over de oorzaak van deze storingen doet de bank er het zwijgen toe.

Betalingsbedrijf Docdata Payments kon door de storing tijdelijk geen transacties van de ABN Amro verwerken, zo meldde het bedrijf op Twitter. De Payment Service Provider verzorgt onder meer de internetkassa's van veel Nederlandse websites. Niet alle webkassa's hadden last van dezelfde storing.