Results 1 to 2 of 2

Thread: Samsung Galaxy Note 10.1 deze week in Nederland

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post Samsung Galaxy Note 10.1 deze week in Nederland

  Samsung introduceert vandaag de Galaxy Note 10.1 in Nederland. De Note is een telefoon op tablet-formaat en kan naast touch bediend worden met een stylus. De Note komt deze week uit.

  Door die S Pen van Samsung (de stylus) is de Note vooral geschikt voor het maken van schetsen, fotobewerkingen of geschreven aantekeningen e.d. wil maken die meer precisie vereisen dan je vinger. De drukgevoeligheid is vier keer gevoeliger dan zijn voorganger van 5,3 inch. Wij waren destijds in ieder geval positief over de eerste Note zoals je in deze review kunt lezen.


  Review Samsung Galaxy Note
  Blocnote nieuwe stijl
  Er wordt hier en daar wat gefronst op de Galaxy Note, omdat het formaat van deze smartphone tussen een telefoon en een tablet ligt. Zelf kunnen we ons ook niet zo goed voorstellen dat we met een scherm van 5,3 inch tegen ons oor geplakt gaan bellen. Maar aan de andere kant is hands-free natuurlijk ook een optie.
  Misschien is hij dan ook wel wat meer bedoeld voor zakelijk gebruik. Bij een vergadering kan het grotere scherm in combinatie met de bijgeleverde stylus (S Pen) om notities te maken behoorlijk handig zijn. Bovendien hebben zakenmensen vaak een tas of jas waar de ‘telefoon’ in past.
  Erop en eraan
  Maar goed, of deze telefoon in uw levensstijl past zult u zelf moeten bepalen. Feit is dat de Galaxy Note een ongelooflijk mooi scherm heeft. Met 285 pixels per inch is het scherm erg strak en geeft het kleuren fantastisch weer. De Note heeft een 1,4 GHz-processor. Daarmee valt erg goed te werken op Android 2.3.5. Wat software betreft zit het overigens wel goed met de Note. Door de grootte van het toestel heeft Samsung er een batterij in weten te frommelen van 2500mAh, wat erg fijn is omdat het grote scherm veel batterijkracht vergt. Toch is het toestel relatief licht. De 8 megapixel-camera van het toestel is noemenswaardig en maakt prachtige foto’s en video’s. De kleuren zijn wel een tikkeltje overdreven.
  Pennetje
  Het werken met de stylus is weer even wennen, maar gelukkig werkt alles ook met de vinger. Het pennetje is handig voor snelle handgeschreven notities en er is een speciale app voor fotobewerking, waarmee onder meer getekend, geknipt en geplakt kan worden. Erg vermakelijk! De pen is drukgevoelig, dus bij harder drukken wordt de pennenstreep dikker. Vreemd is wel dat de stylus niet precies tekent waar hij het scherm raakt als je er recht op kijkt. Achter bepaalde stylusbewegingen schuilen ook allerlei functies. Het knopje op de stylus die daarvoor vaak gebruikt moeten worden is soms alleen wat lastig te vinden. Al met al voegt de S Pen wel iets toe en het grote scherm is zeker bijvoorbeeld voor grafische bewerkingen erg fijn.
  Samsung Galaxy Note
  Conclusie: We zien niet direct iedereen met deze mega-smartphone rondlopen, maar voor een specifieke doelgroep is hij zeker interessant.
  Plus: Groot, briljant scherm, snel, goede software, batterijduur, bijgeleverd hoesje
  Min: Groot, duur
  Adviesprijs: 749,—
  Info www.samsung.nl

  De Samsung Galaxy Note komt in het wit en grijs beschikbaar  Met Shape Match en Formula Match digitaliseer je figuren en formules. De S Pen zit geïntegreerd in de 8,9 mm dunne behuizing van de Note zodat je hem niet kwijt zult raken. Zodra je de pen uit de behuizing haalt, worden er automatisch applicaties geopend (die je zelf kunt instellen).  De S Pen voor het maken van schetsen en aantekeningen  Hardware-specificaties Galaxy Note 10.1

  De Samsung Galaxy Note 10.1 draait op een 1,4 GHz quad-core processor (die ook in de Samsung Galaxy S III zit), 2 GB RAM geheugen en bevat 16 GB opslagcapaciteit. Multitasken is met deze specificaties geen probleem en je kunt via multiscreen ook twee verschillende apps naast elkaar draaien op het 10.1-inch scherm met 1280x800 pixels. Handig bij het maken van aantekeningen bijvoorbeeld. Het scherm beschikt over Smart Stay dat inhoudt dat het scherm aan blijft zolang je er naar kijkt.

  Met AllShare Play en cast deel je eenvoudig digitale content zonder deze content te hoeven uploaden. Voor een draadloze overdacht naar de tv is een All-share Dongel nodig die je via hdmi aansluit. Deze dongel kan lost gekocht worden voor 79 euro.  Prijs Samsung Galaxy Note 10.1 inch

  De Samsung Galaxy Note 10.1 met wifi kost € 479,-. De versie met 3G en wifi kost € 599,-. Beide versies komen deze week beschikbaar.

  Zie onderstaande video voor de verschillende toepassingen van de tablet:


 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Re: Samsung Galaxy Note 10.1 deze week in Nederland

  Met de Samsung Galaxy Note 10.1 is het maken van aantekeningen, schetsen en fotobewerkingen nog eenvoudiger.  Met de S Pen werk je volgens de fabrikant productiever, creatiever en slimmer. De S Pen is het natuurlijke verlengstuk van je hand waarmee je op het 10.1 inch scherm al je hersenspinsels, aantekeningen en schetsen met wetenschappelijke precisie digitaal vastlegt. De slimme S Pen denkt ook met je mee. Hij is geïntegreerd in de behuizing, maar zodra je de pen eruit haalt, worden er automatisch applicaties geopend. Zo kun je direct aan het werk. Je kunt daarbij zelf je voorkeuren selecteren zoals S Note, S Planner, Adobe Photoshop Touch of Polaris Office. Je bent dus direct in business om aantekeningen en schetsen te maken of professioneel foto’s te bewerken. De Adobe Photoshop Touch-applicatie is al voor je geïnstalleerd op de Galaxy Note 10.1.

  S Note is een toepassing die je persoonlijke aantekeningen en schetsen combineert met digitale content in vooraf geïnstalleerde templates. Met Shape Match en Formula Match digitaliseer je figuren en formules. Bovendien zijn zoekmachines direct binnen S Note geïntegreerd. Zo kun je nieuwe content en informatie direct verwerken, zonder tussen schermen te wisselen.


  Galaxy Note 10.1-achterkantGalaxy Note 10.1 hardware

  De Note 10.1 komt met een 1,4 GHz quad-core processor, 2 GB RAM geheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Het vormt volgens Samsung geen probleem om meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken, inclusief relatief ‘zware’ grafische toepassingen. Het scherm blijft via Smart Stay bijvoorbeeld geactiveerd zolang je er naar kijkt. Met Pop Up Play kun je overal op het scherm een video bekijken, terwijl andere taken gewoon ‘open’ blijven staan. Via AllShare Cast wissel je elk bestand direct uit met je tablet, PC of TV met DLNA, ongeacht wat je wilt tonen. AllShare Play maakt het bovendien mogelijk om documenten, presentaties en afbeeldingen te delen zonder alle aparte bestanden te uploaden.

  De Galaxy Note 10.1 is geschikt voor multitaskers, want via het Multiscreen kun je twee verschillende applicaties náást elkaar open hebben staan en gebruiken. Open bijvoorbeeld de browser terwijl je notities aan het maken bent.

  Actief leren

  De mogelijkheden van de Galaxy Note 10.1 zijn groot. Samsung ziet daardoor ook volop mogelijkheden voor educatiedoeleinden. Zo kun je de Note 10.1 bijvoorbeeld gebruiken als eTextbook. Met de S Pen maak je aantekeningen tijdens colleges, een thuisstudie of een vergadering. Samsung werkt momenteel aan de doorontwikkeling van nieuwe, ongelimiteerde (les)mogelijkheden van de Galaxy Note 10.1.

  Samsung Galaxy Note 10.1 prijs en beschikbaarheid

  De Samsung Galaxy Note 10.1 met Wi-Fi heeft een verkoopadviesprijs van € 479,- incl. BTW. De Galaxy Note 10.1 met 3G en Wi-Fi kost € 599,- incl. BTW.

  Bron: Samsung

Similar Threads

 1. Galaxy Note II krijgt onbreekbaar scherm
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 20-06-2012, 17:35:17
 2. New Samsung retouche légèrement sa tablette Galaxy Note 10.1
  By allasat in forum French / Français
  Replies: 0
  Last Post: 24-05-2012, 18:23:37

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •