YouTube app uit iOS 6

De volgende versie van het iPhone-besturingssysteem, iOS 6, zal geen standaard YouTube app meer bevatten.

De app is verwijderd van het homescreen maar kan nog wel als aparte app worden gedownload uit de App Store. Apple had een 5-jarige overeenkomst met Google en die zou zijn verlopen waardoor YouTube niet meer standaard deel uitmaakt van iOS 6. Toch is het opmerkelijk dat Apple steeds meer Google uit iOS aan het bannen is. Zo zal ook Google Maps verdwijnen uit iOS 6 ten gunste van Apple Maps.Ontwikkeling YouTube app in handen Google

Veel gebruikers zijn teleurgesteld met het verlies van de standaard YouTube app maar volgens CNet biedt het juist voordelen. Apple heeft in de vijf jaar dat het contract liep, de app moeten updaten. Google werkte zelf niet aan de ontwikkeling van de YouTube app voor iOS. Nu de bal weer bij Google ligt, is de kans groot dat de app voorzien zal worden van nieuwe functionaliteit. Schaduwzijde is dan weer dat onder die functionaliteit waarschijnlijk ook Ďadvertentiesí gaan vallen want het was Apple niet toegestaan om te adverteren in de app gedurende de afgelopen vijf jaar.Win-win-win situatie?

Het lijkt er uiteindelijk dus op dat iedereen er beter van kan worden: Apple is van een Google app af in iOS, Google heeft de kans om de iPhone-bezitters te bereiken via een vernieuwde YouTube app en de iPhone-gebruiker kan meer ontwikkelingen en updates voor de YouTube verwachten nu Google het weer in handen heeft.

[Via: Cnet]