De Windows 8-versie die onlangs op internet is gelekt, is nu alweer gekraakt zodat het zonder tijdslimiet te gebruiken is.

Onlangs schreven we over de gelekte RTM-versie van Windows 8. Deze versie had natuurlijk niet op internet mogen verschijnen want het was voor fabrikanten bedoeld om hun Windows 8-systemen al met het besturingssysteem te kunnen uitrusten. De gelekte versie komt dan ook zeer waarschijnlijk van een hardware-partner van Microsoft. Waarschijnlijk een Europese fabrikant want de gelekte versie was een N-versie (zonder de Windows Mediaplayer) die speciaal voor de Europese markt is bedoeld. De versie was al snel te vinden op torrent-sites en kan 180-dagen lang gebruikt worden voordat het geactiveerd moet worden via een Microsoft-server. Om de zoveel tijd krijgt de gebruiker ook een melding dat Windows geactiveerd moet worden.

Gisteren zijn er weer vier versies gelekt, waaronder ook de Professional-editie. Alle versies zouden zijn gekraakt door iemand die zich AngelWZR noemt. Toch komt Microsoft de huidige legale gebruikers al tegemoet met een goedkope manier om te upgraden. We schreven eerder al over deze upgrade-optie en hoewel de prijzen nog steeds niet definitief zijn, is op een gelekte screenshot te zien dat het zo'n 60 euro moet kosten om te upgraden naar Windows 8 Pro. Op 26 oktober komt Windows 8 voor de consument officieel uit.

Hieronder een aantal screenshots van de gelekte versies van Windows 8 (meer op Websonic):

[Via: Neowin]