UPC bereikt mijlpaal


Onlangs werd bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global duidelijk dat UPC de grens van één miljoen internetabonnees heeft overschreden. Nu is er een nieuwe kleine mijlpaal voor het mediabedrijf.

Sociale media speelt een steeds grotere rol in de contact tussen aanbieder en klant. UPC was één van de eerste bedrijven in Nederland die het belang van internet inzag. Het enkele jaren geleden geïntroduceerde webcare klantcontact – waarbij actief via internet het contact met de klant gezocht wordt – is een voorbeeld voor veel andere Nederlandse bedrijven geworden.

Facebook mijlpaal
De afgelopen tijd heeft UPC het webcare klantcontact verder uitgebreid. Het groter gebruik en de populariteit van sociale media als Facebook en Twitter heeft UPC doen besluiten het internetwerkterrein verder uit te breiden. Op Facebook heeft UPC op een nieuwe mijlpaal bereikt. Meer dan 10.000 Facebook-gebruikers zijn fan van de UPC-pagina op deze sociale media geworden door dit te "liken”.

Geschreven door: Jarco Kriek