Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Oscam camd35 server към CCcam

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Oscam camd35 server към CCcam

    Боби, в рутера трябва ли да се прави нещо - пускам camd35 от оскам на ццкам - вътрешна мрежа ?

    П.с. Преди месец пробвах, но се получиха някакви нечовешки времена около 0.300. При положение, че картата я чете под 0.100 в оскама. По нюкамд няма проблем.

    П.С 2 : И още нещо. Ако правилно разбирам по camd35 мога да прекарам всичките кайдове през един порт /Б01 , 5581, 4аее / . Демек не трябва да давам отделен порт за всеки кайд ? Нали така ?

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Ymod проблем с camd35

    Неразбрах напълно как си организирал нещата. Имаш рутер с инсталиран оскам на него, получаваш c линия от някъде и искаш да решерваш с camd35 в локалната мрежа. Това ли е ситуацията?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Re: Ymod проблем с camd35

    Не, единия вариант е от оскам на ПЦ към приемник на cccam.
    Другия вариант - на едно PC с работещи на него оскам и cccam.
    При тези ситуации - пипа ли се нещо в рутера ?
    Става дума за локалните карти, Боби . Вместо да ги прехвърлям към цццам сървъра по нюкамд да е по самд35.
    Бях пробвал преди време, но ми даде високи времена и не го мъчих.
    Видях, че си писал за настройки на рутер по UDP нещо. Това ми е въпроса да не би да ми е там грешката....или кофти оскам версия по време на пробата.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Ymod проблем с camd35

    Ако приемника и pc са зад рутера не се пипа нищо освен, ако не искаш пускаш линия от PC на някои които е в интернет.

    Ако получаваш c линия и искаш да я решерваш, прави го пак през cccam, не изполвай camd35 за това. camd35 е най-полезен за cacheex или някои които иска да шерва през много бавна връзка. Ти понеже си в локална мрежа връзкатата ти с клиента е 100 Mb/s
    , използвай единствено cccam сървър настоен в oscam.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Re: Ymod проблем с camd35

    Ясно за рутера.
    За другото не ме разбра. Но съм го организирал така както казваш.
    На PC Ubuntu. Оскам с 2 карти - прехвърлям ги по нюкамд на cccam сървър. Исках да пробвам да е по Camd35, защото имам съмнения, че точно това ми дъни cccam-a . Поне това виждам от логовете. /Писано е в една друга тема - раздел cccam/
    Иначе от cccam сървъра си пускам C на приемниците , така както си написал и ти.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Ymod проблем с camd35

    Опитай да eлиминираш чистият cccam. Инсталирай последният svn и пиши как е, но мисля че ще си ок, с него можеш да помислиш и cacheex който си заслужава според мен.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Re: Ymod проблем с camd35

    В интерес на истината преди сървъра си ми беше оскам. Но с повече линии се дънеше. Сега е на pc, дали пък да не пробвам ! :) Лошото е, че по форумите за размяна като чуят за оскам сървър и бягат като попарени - факт !
    По-принцип всичко си ми е перфектно така организирано, само с този сссам отскоро ядове.
    За кашето като гледам какви трафици споменавате...имам чувството, че нещата отиват към видео стрийм ! :)))
    За сега ще изчакам докато се поизчистят нещата...
    А към момента мисля да пробвам да прехвърля локалните от оскам към ццкам по camd35/вместо по нюкамд/ да видим как ще се държи...

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam camd35 server

    Незнам какви локални имаш но ако са нашенски и кажеш че ги четеш с cccam и някой реши да те разследва, ще е по-ще те обявят за faker.
    Трафика за cacheex е страшен ако си adsl ако си с норм доставчик него усеща дори.
    За прехвърляне с camd35 го направи само на едната карта другите ги пускай с друг протокол.
    Според мен бъркаш с този camd35 пускай си една c линия от оскама към cccam и забрави за гимнастиките.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Re: Oscam camd35 server към CCcam

    Общо взето това си е масова практика комбинацията Оскам+сссам . И като гледам е приета. Фейкър ставаш когато картата е чужда и ти идва по N, a ти я обявяваш за твоя локална.
    Ако пусна C към сървъра, няма да я показва като локална - не става.
    Защо само едната "нашенска" карта предлагаш да пусна по самд35 ?

    п.с : Мерси, че отдели темата....отплеснахме се !

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam camd35 server към CCcam

    Днес съм застрелян нещо май :) Аз правя същата гимнастика и си пиша в темите за обмяна че чета с оскам на същият комп, за да се знае пък които иска иска. Какво да направя че cccam го зарязаха и чете само картите от началото на милениума :)
    Опитах се да пусна була и сата по кам35 към цц 2.1.3 и нищо не стана. Затова направих горното което съм писал. Моите опити бяха преди време със стара версия на оскам, пробвай сега как ще е при теб, ако не се получи сам знаеш какъв е резервният вариант.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 122
    Last Post: 11-06-2015, 09:53:46
  2. Replies: 15
    Last Post: 05-11-2012, 23:42:44
  3. Как да направим overclock през RS232 към USB
    By mminkov in forum Програматори
    Replies: 17
    Last Post: 23-05-2012, 15:00:17
  4. Свързване на PC-то към dm500
    By mockata in forum Линукс базирани
    Replies: 24
    Last Post: 15-05-2012, 10:37:33
  5. DM-500 дъмп само с oscam
    By Vodomer in forum Линукс базирани
    Replies: 1
    Last Post: 18-11-2011, 14:35:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •