Woensdag staat de eerste oefeninterland in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het WK op het programma voor Oranje. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel neemt het Nederlands elftal het op tegen buurland BelgiŽ. De vriendschappelijke wedstrijd begint woensdag (15 augustus) om 20.00 uur bij SBS6. De twee landen stonden maar liefst 124 keer tegenover elkaar.

Het laatste duel BelgiŽ tegen Nederland dateert uit 2004, toen won BelgiŽ met 1-0 van Nederland. Louis van Gaal maakt tegen de Belgen zijn rentree als bondscoach.


In de studio praat Jan Joost van Gangelen met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit over alle gebeurtenissen rondom het Nederlands elftal. Ook zullen de plannen van de nieuwe bondscoach met Oranje uitgebreid besproken worden. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.


Jong Oranje Ė Jong ItaliŽ
Voorafgaand aan het oefenduel BelgiŽ Ė Nederland doet SBS6 live verslag van de oefeninterland Jong Oranje - Jong ItaliŽ. Beide landen hebben tot dusver een goede kwalificatiereeks neergezet en gaan aan kop in hun groep. Met deze interland bereiden de jonge talenten zich voor op de beslissende fase van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2013. Jong Oranje Ė Jong ItaliŽ is woensdag vanaf 17.20 uur live bij SBS6 te zien. [Radio.NL]