Kindernet maakt plaats voor Comedy Central


Comedy Central groeit en zal vanaf 1 oktober om 09.00 uur in de ochtend gaan uitzenden. Dit betekent zes uur extra zendtijd per dag. Om de groei van Comedy Central te kunnen doorzetten investeert Viacom International Media Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren voor de zender. De extra zendtijd gaat ten koste van Kindernet.

De zender die vijf jaar geleden in Nederland werd geďntroduceerd heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Zo waren de eerste 6 maanden van 2012 de meest succesvolle sinds de lancering en steeg het marktaandeel in deze maanden met +46% ten opzichte van 2011 (18 tot 34 jaar, tijdvak 15.00 tot 02.00 uur).


“Door de kracht van humor is Comedy Central uitgegroeid tot de 9e zender van Nederland. Het is onze ambitie om nog verder te groeien door middel van een heldere week- en een speciale weekendprogrammering”, aldus Maurice Hols, General Manager van Comedy Central. “Daarnaast blijkt uit een recent brandtracking onderzoek dat Comedy Central goed gewaardeerd wordt en de nummer 1 zender van Nederland is op het gebied van Comedy”.


Hols doelt hier op de kijkcijfers in tijdvak 1500 tot 0200 uur en in leeftijd 18 tot 34 jaar over eerste 6 maanden van 2012.


Kindernet
Kindernet zal tussen 06.00 en 09.00 uur te zien blijven op de frequentie van Comedy Central en maakt deel uit van het Nickelodeon portfolio welke verder bestaat uit Nickelodeon, TeenNick en de digitale kanalen Nick Toons, Nick Jr. en Nick Hits. [Radio.NL]