X-Men: The Last Stand
20:30 - 22:35 op RTL5
Actie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (83522 stemmen)
Met Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen e.an X-MEN THE LAST STAND, de ultieme climax van de "X-MEN"-trilogie dreigt een 'kuur' voor mutanten het verloop van de geschiedenis grondig te wijzigen. Voor het eerst krijgen de mutanten een keuze: of ze behouden hun unieke krachten maar blijven outcast, of ze ontdoen zich van hun krachten en worden net als de rest van de mensheid. Dit lijdt tot een nog grotere strijd tussen de vreedzame Charles Xavier en Magneto, de grote voorstander van de 'survival of the fittest'.


Autumn in New York
20:30 - 22:35 op RTL8
Romantiek (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (7356 stemmen)
Met Richard Gere, Winona Ryder, Anthony LaPaglia e.aDe 48-jarige Will Keane is een vooraanstaande restaurateur die niets van de liefde moet hebben. Zijn mening verandert op slag wanneer hij de 22-jarige Charlotte ontmoet. Wat hij dan nog niet weet, is dat Charlotte een kwaadaardige tumor in haar hoofd heeft. De twee leren elkaar steeds beter kennen met als gevolg dat het afscheid steeds moeilijker wordt.


Body of Lies
20:30 - 23:05 op SBS6
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (96185 stemmen)
Met Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong e.aRoger Ferris, de beste agent binnen de Amerikaanse inlichtingendienst, vertrouwt zijn leven toe aan CIA-veteraan Ed Hoffman. Een opkomende terroristenleider heeft bomaanslagen over de hele wereld gepland en Ferris moet infiltreren in de wereld van illegale financiering en wanhopige martelaars. Hij sluit een instabiel verbond met het hoofd van de Jordaanse geheime dienst. Zijn missie voert hem langs Irak, Jordanië, Washington en Dubai. Hoe dichter Ferris bij zijn doel komt, hoe meer hij in een doolhof terecht komt. Bondgenoten blijven bondgenoten totdat ze elkaars vertrouwen beschamen en vertrouwen de meest gevaarlijke tactiek wordt.


Freedomland
20:30 - 22:45 op NET5
Misdaad (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (7050 stemmen)
Met Samuel L. Jackson, Julianne Moore, Edie Falco e.aBrenda Martin (Moore) strompelt aangeslagen de Eerste Hulp in Dempsy, New Jersey binnen en beweert dat een zwarte man haar auto heeft gestolen met haar vier jaar oude zoon op de achterbank. Detective Lorenzo Council (Jackson) heeft zijn bedenkingen bij Brenda's verhaal, maar start toch een grootschalig onderzoek, waarbij hij hulp krijgt van een groep moeders die naar verdwenen kinderen zoeken. Gedurende het onderzoek nemen de spanningen tussen het voornamelijk 'zwarte' Dempsy en het overwegend 'blanke' buurstadje Gannon toe.


Le p? de mes enfants
21:20 - 23:10 op Canvas
Drama (2009) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.8 (1145 stemmen)
Met Louis-Do de Lencquesaing, Chiara Caselli, Alice de Lencquesaing e.aGregoire Canvel heeft alles wat een man zich kan wensen: een vrouw waar hij van houdt, drie prachtige kinderen en zijn droombaan - hij is filmproducer. Hij besteedt vrijwel al zijn tijd en energie aan zijn werk. En ook al besteedt hij de weekenden met zijn gezin, worden ook deze kostbare momenten regelmatig onderbroken door veeleisende regisseurs en bezorgde investeerders. Ondanks Gregoires air van onoverwinnelijkheid komt de toekomst van zijn prestigieuze productiebedrijf op losse schroeven te staan: te veel producties, te veel risico's, te veel schulden. Donkere wolken pakken zich samen, en Gregoires besef dat hij wellicht een gok te veel heeft genomen zet een serie gebeurtenissen in gang die de toekomst van zijn gezin voorgoed zal veranderen.


Kom niet aan mijn kinderen
21:55 - 23:20 op Eén
Drama (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 6.5 (140 stemmen)
Met Thom Hoffman, Karina Smulders, Cahit Ölmez e.aDrie jaar geleden leefde heel Nederland met haar mee: Janneke Schoonhoven, wier kinderen tweeënhalf jaar door haar ex-man werden vastgehouden in Syrië, kreeg haar kinderen terug. Janneke schreef haar verhaal over dat emotionele moment, maar vooral over alles wat vooraf ging en hoe dat haar leven volledig op z’n kop zette. Nu is er de bioscoopfilm, met hoofdrollen van Karina Smulders, Cahit Ölmez en Thom Hoffman. Het ontroerende relaas maakt op een persoonlijke en indringende manier het fenomeen kinderontvoering door ouders invoelbaar. Want Janneke is niet alleen: jaarlijks worden zo’n 150 tot 200 kinderen door één van de ouders ontvoerd...


Red Sonja
22:00 - 23:45 op RTL7
Actie (1985) uit Nederland
IMDB-rating: 4.6 (17463 stemmen)
Met Brigitte Nielsen, Arnold Schwarzenegger, Sandahl Bergman e.aDe sluwe koningin Gedren vermoordt Sonja's familie en haar handlangers verkrachten de jonge vrouw. Deze zint op wraak en tijdens een wonderbaarlijk en mysterieus visioen krijgt Sonja uitzonderlijke krachten toebedeeld. Ze krijgt hulp van Kalidor en ontdekt dat zij beiden handig zijn met het zwaard.


The Boy in the Striped Pyjamas
22:00 - 23:30 op BBC2
Drama (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.8 (49610 stemmen)
Met Asa Butterfield, Zac Mattoon O'Brien, Domonkos Németh e.aEr ontstaat een verboden vriendschap tussen Bruno - zoon van een Nazi-commandant - en de Joodse Shmuel die gevangen zit in een concentratiekamp. De twee zijn fysiek van elkaar gescheiden door een hek van prikkeldraad, maar hun vriendschap groeit en hun levens zullen altijd met elkaar verbonden zijn.


Centurion
22:35 - 00:35 op RTL5
Actie (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.4 (35292 stemmen)
Met Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko e.aHet Romeinse Rijk strekt zich uit van Egypte tot Spanje tot aan de Zwarte Zee. Maar in het noorden van Brittannië heeft de guerilla-tactiek van de woeste Picten de wrede aanvallen van de veroveraars een halt toegeroepen. Quintus, de enige overlevende van een aanval door de Picten op een Romeinse grensvesting, trekt samen met het legendarische 9de legioen van generaal Virilus op naar het noorden, om de Picten en hun leider Gorlacon voor eens en voor altijd uit te roeien. Maar wanneer het legioen in een hinderlaag loopt en Virilus gevangen wordt genomen, staat Quintus voor een bijna onmogelijke opgave. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om ervoor te zorgen dat hij en zijn kleine peloton niet door de meedogenloze Picten vermorzeld worden en dat ze veilig de Romeinse grens bereiken. Maar eerst moet generaal Virilus worden bevrijd...


Grosse Pointe Blank
23:50 - 01:35 op Eén
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (33719 stemmen)
Met John Cusack, Minnie Driver, Alan Arkin e.aMartin Blank, huumoordenaar van beroep, studeerde tien jaar geleden af en verdween toen spoorloos. Er is een reünie van z'n school Grosse Pointe High, waar hij afstudeerde. De reünie bezoeken betekent dat hij Marty, de vrouw die hij toen verliet, zal terugzien. Martin moet echter toch in Detroit zijn voor z'n volgende moord. Marty zal heel wat mensen moeten uitleggen over Martin's jarenlange afwezigheid en zijn vak.


Reign of Fire
23:55 - 01:40 op SBS6
Actie (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.9 (29216 stemmen)
Met Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco e.aIn het Engeland van de toekmost moeten militieleider Denton Van Zan en de Britse Quinn Abercromby samenwerken om een groep draken te verslaan.


Vratné lahve
00:00 - 01:36 op NED2
Komedie (2007) uit Tsjechië
IMDB-rating: 7.6 (999 stemmen)
Met Zdenek Sverák, Tatiana Vilhelmová, Daniela Kolárová e.aJosef Tkaloun, een Tsjechische leraar, gaat met pensioen omdat hij geen plezier meer heeft in zijn werk. Hij heeft echter helemaal geen zin om elke dag thuis te zitten bij zijn vrouw Eliška en zoekt een nieuwe baan. Hij krijgt een baantje in de supermarkt als sorteerder van lege flessen. Zijn energie en humor maken hem al vlug heel populair bij zijn collega's en klanten, maar Eliška voelt zich meer en meer buitengesloten uit zijn nieuwe leven. Terwijl hij anderen onopvallend helpt om een perfecte partner te vinden - ook zijn dochter Helenka - komt zijn eigen huwelijk onder druk te staan.


The Sheltering Sky
00:50 - 03:00 op BBC2
Drama (1990) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.5 (3265 stemmen)
Met Debra Winger, John Malkovich, Campbell Scott e.aHet Amerikaanse echtpaar Port en Kit Moresby reist in 1947 doelloos door Noord-Afrika, op zoek naar nieuwe ervaringen. Ze worden vergezeld door George Tunner die een oogje heeft op Kit.