De koers van het aandeel Apple heeft zojuist weer een record gebroken. Het aandeel is thans 636 dollar waard, waarmee het record van april wordt overtroefd.

Dit jaar kroop de koers van het aandeel steeds verder omhoog. De enige dip was in mei toen bleek dat iPhone-verkopen minder hard groeiden. Zelfs een voor Wall Street wat teleurstellend kwartaal heeft geen blijvende negatieve invloed gehad op de koers. Ook de dood van oprichter Steve Jobs lijkt zo goed als vergeten.

De reden voor het optimisme is de verwachte lancering van een nieuwe iPad en iPhone volgende maand en sinds enkele dagen verhalen over een cloud-achtige set-top box die Apple aan kabelaars zou proberen te slijten. Ook werd deze week het eerste dividend in zeventien jaar uitgekeerd.

Met de huidige koers is Apple het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf (600 miljard dollar) ooit. Het laatste record stond op naam van Microsoft in 1999.

De grootste beursverliezer was deze week Facebook. Beleggers waren bang dat bestuurders en investeerders hun aandelen zouden dumpen nu de lockup periode is verstreken. Naar verluidt heeft investeerder Accel vijftig miljoen aandelen van de hand gedaan.