TV Lab geruisloos ten einde

TV Lab, de jaarlijkse themaweek waarin Nederland 3 nieuwe programma’s uittest, is vrijdagavond geruisloos geëindigd. Ook de laatste twee uitprobeersels, We Komen Even Sorry Zeggen en Virus TV, waren weinig succesvol. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. We Komen Even Sorry Zeggen was de eerste TV Lab-titel van de avond. De show waarin Waldemar Torenstra en Hans Sibbel op zoek gaan naar de Nederlandse invloed in het buitenland trok 128.000 kijkers.

Virus TV, de tv-vertaling van het Radio 4-programma Virus, zette zich neer als een ‘onalledaagse klassiek muziekprogramma’ en werd aan elkaar gepraat door Art Rooijakkers. Daar keken 156.000 mensen naar.

Het meest bekeken tv-programma van TV Lab blijft Game of Fame van Paul de Leeuw, dat TV Lab maandag opende met 302.000 kijkers. In die show speelde De Leeuw een quiz met kandidaten die thuis voor de webcam meededen.

Het meest bekeken programma van de avond was vrijdag het Achtuurjournaal met 1,3 miljoen kijkers. De winnaar op primetime, Hoe is het toch met, noteerde 1,0 miljoen kijkers.