Beat the Best dik onder het miljoen

De RTL 4-show Beat the Best is zaterdag op primetime dik onder de grens van één miljoen kijkers van start gegaan. Er schakelden 783.000 mensen in op de eerste aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Beat the Best scoort beneden verwachting. Ondanks de zomerhitte, zette host Gordon in op 1,3 miljoen kijkers, dacht showkenner Albert Verlinde aan 1,2 miljoen kijkers en liet producent John de Mol weten ‘diep teleurgesteld’ te zijn als de miljoen niet gehaald zou worden.

Toch zijn de kijkcijfers niet slecht te noemen. Het marktaandeel, 21,7 procent, lag ruim 26 procent boven het avondgemiddelde van RTL 4. Bovendien was de show de winnaar van haar tijdslot en de nummer vier van de hele avond.

Het meest bekeken programma van de avond was het Achtuurjournaal met 1,2 miljoen kijkers, de winnaar op primetime was Koefnoen met 1,0 miljoen kijkers op Nederland 1 en de nummer drie van de avond was Studio Sport Eredivisie met 1 miljoen kijkers.

Een herhaling van Ik Hou Van Holland, die direct na Beat the Best te zien was, schopte het met 721.000 kijkers ook nog in de dagelijkse kijkcijfer top vijf.