Het bekende en populaire smartphone-spel Angry Birds kan nu ook worden gespeeld op de HD TV. Samsung introduceert de Angry Birds app exclusief voor Samsung Smart TV’s. Door middel van eenvoudige handgebaren stuur je voortaan alle gekleurde vogels richting de varkens.

De bonte verzameling vogels uit Angry Birds zijn razend populair in de wereld. Het spelletje is sinds de lancering, eind 2009, al meer dan 1 miljard keer gedownload. Deze bestseller op het gebied van smartphone-games breidt zich nu uit naar Samsung Smart TV, het nummer één televisie merk van de wereld.

“De revolutionaire Smart TV van Samsung maakt een afstandsbediening overbodig: met simpele handgebaren kan je de televisie bedienen. Deze zogeheten Motion Control technologie biedt ook volop nieuwe mogelijkheden voor het spelen van games op je televisie. Samsung Smart TV wordt de eerste televisie in de wereld waarop je het populaire spel kan spelen met handgebaren,” aldus Rick Fens, Content Manager TV/AV bij Samsung Electronics Benelux.

Vogel in de hand

Samsung heeft voor de Angry Birds app nauw samengewerkt met de ontwikkelaar ervan, het Finse mediabedrijf Rovio Entertainment. Samsung’s Motion Control zorgt ervoor dat je met simpele handgebaren Angry Birds nu ook kunt spelen op een groot scherm als je televisie. Het gamen wordt daardoor nog leuker, actiever en spannender. En jij hebt iedere vogel létterlijk in de hand, want jouw hand is de controller. Door met je hand te bewegen, kun je de Angry Bird wegschieten.

De Angry Birds app is nu beschikbaar op alle Samsung Smart TV’s uitgerust met Smart Interaction. Dat zijn dus de Samsung ES7000 en ES8000 modellen van dit jaar.

Bron: Samsung