The Falcon in San Francisco
13:10 - 14:15 op BBC2
Misdaad (1945) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (186 stemmen)
Met Tom Conway, Rita Corday, Edward Brophy e.aTijdens hun vakantie in San Francisco ontmoetten Tom 'The Falcon' Lawrence en zijn in Brooklyn geboren vriendin 'Goldie' Locke het schattige kleine meisje Annie, waarvan haar verzorgster net is vermoord. Wanneer The Falcon Anne naar haar huis begeleidt wordt hij gearresteerd vanwege kidnapping, maar de geheimzinnige Doreen Temple weet hem op borgtocht vrij te krijgen. Niet lang daarna is The Falcon aan boord van het stoomschip 'Citadel' vanwege een crimineel netwerk rond zijdesmokkel onder leiding van de voormalige dranksmokkelaar Duke Monette.


The Falcon's Alibi
14:15 - 15:15 op BBC2
Misdaad (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (117 stemmen)
Met Tom Conway, Rita Corday, Vince Barnett e.aDe professionele goochelaar Tom 'The Falcon' Lawrence is in zijn vrije tijd een amateur privédetective. Lola Carpenter, de secretaresse van een rijke barones Lena, huurt The Falcon in als haar 'bodyguard', omdat zij bang is de schuld te krijgen wanneer de juwelen van haar werkgeefster gestolen zouden worden. The Falcon wordt als hoofdverdachte aangezien, wanneer de juwelen gestolen blijken te zijn en er ook nog een dode wordt gevonden.


I, Robot
20:30 - 22:40 op RTL5
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (73439 stemmen)
Met Will Smith, Bridget Moynahan, Alan Tudyk e.aIn het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.


Bad Boy
20:30 - 22:05 op RTL8
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (958 stemmen)
Met Denis Leary, Elizabeth Hurley, NiCole Robinson e.aOm een miljoen dollar te erven, moet een ego�stische man alle vrouwen die hij ooit bedrogen heeft overtuigen om hem te vergeven.


Sherlock Holmes
20:30 - 23:10 op SBS6
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (228552 stemmen)
Met Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams e.aPrivédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) beginnen aan hun laatste zaak. Zij raken al snel verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering dat gevaarlijk is voor heel Engeland.


Extreme Measures
00:45 - 02:40 op BBC1
Misdaad (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (6478 stemmen)
Met Hugh Grant, Gene Hackman, Sarah Jessica Parker e.aEen dakloze man overlijdt aan bizarre symptomen in een van New York's drukste Eerste Hulp-centra. Niemand lijkt veel interesse voor het voorval te hebben, behalve Dr. Guy Luthan, de dienstdoende arts van die avond. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het lijk verdwenen is.


Coeur animal
00:55 - 02:30 op TV5
Drama (2009) uit Zwitserland
IMDB-rating: 6.5 (92 stemmen)
Met Olivier Rabourdin, Camille Japy, Antonio Buíl e.aPaul, een wat onbehouwen Zwitserse boer, is getrouwd met Rosine. Als hij Eusebio aanneemt om te helpen op de boerderij, vindt Rosine in hem het luisterend oor dat ze tot dan toe miste. Paul wordt jaloers en slaat haar. Rosine verlaat de echtelijke woning...